Menu

Tuchtcommissie geeft Ajax laatste waarschuwing

De Tuchtcommissie van de KNVB heeft Ajax een boete van 2000 Euro opgelegd naar aanleiding van de ongeregeldheden tijdens de wedstrijd FC Twente ; Ajax op zaterdag 8 september. Bovendien mag Ajax voor de eerste uitwedstrijd na de winterstop, 27 januari tegen FC Den Bosch, alleen kaarten verkopen aan houders van de zogenoemde uitkaart.

De KNVB heeft met de uitspraak opnieuw een duidelijk signaal afgegeven. De uitspraak mag dan ook worden beschouwd als een laatste waarschuwing. Bij volgende ongeregeldheden zal de KNVB niet aarzelen Ajax-supporters te weren bij één of meerdere uitwedstrijden.

Aanvankelijk was dat ook de straf die de aanklager van de KNVB Ajax had opgelegd: een boete van 4000 Euro plus een verbod op kaartverkoop aan Ajax-supporters voor de eerste uitwedstrijd na de winterstop.

Ajax vocht die beslissing met succes aan bij de Tuchtcommissie van de KNVB, die op 13 december de zaak mondeling in behandeling nam. Ajax gaat akkoord met de straf die nu door de Tuchtcommissie is opgelegd en stapt niet naar de Commissie van Beroep.

In zijn verweer droeg Ajax aan dat de grote vaste aanhang van Ajax bij uitwedstrijden niet zou mogen leiden onder misdragingen van een kleine groep en dat Ajax bovendien alle mogelijke maatregelen had genomen om de veiligheid optimaal te garanderen.

Bij Ajax leeft echter grote zorg. Misdragingen bij uitwedstrijden zullen in de toekomst zonder pardon leiden tot zwaardere straffen. Ajax blijft al het mogelijke doen om uit- en thuiswedstrijden zo vlekkeloos mogelijk te laten verlopen. Omdat Ajax er alles aan is gelegen dat het elftal ook in uitwedstrijden de volle steun kan blijven genieten van de ware Ajax-supporters.