Menu
Tunesië uitgeschakeld na strafschoppen

Tunesië uitgeschakeld na strafschoppen

Voor Tunesië is het toernooi om de Afrika Cup voorbij. De titelhouder verloor in de kwartfinale van Nigeria. Hatem Trabelsi werd na een helft gewisseld en zag vanaf de bank toe hoe zijn land de strafschoppenserie verloor.

Het was reuze spannend tussen Nigeria en Tunesië. De Nigerianen namen vroeg in de wedstrijd een voorsprong, maar na een kwartier kregen de titelhouders de kans gelijk te maken. Clayton miste echter de toegekende strafschop.

Ajacied Hatem Trabelsi keerde na rust niet terug op het veld. De rechtsback zag zijn land wel snel in de tweede helft gelijkmaken. Er ontspon zich een strijd waarin Nigeria de beste kansen kreeg en de betere ploeg was. Toch lukte het onder andere oud-Ajacied Nwanko Kanu niet om het verschil te maken.

Toen Tunesië en Nigeria dat verschil ook in de verlenging niet wisten te forceren, moesten strafschoppen de beslissing brengen. Nigeria begon slecht aan de reeks, maar hervond zich mede dankzij uitstekend keeperswerk van Enyeama die twee penalty's van Tunesië keerde. De beslissende strafschop voor Nigeria werd gemaakt door Kanu. In de 'gelijkmakende beurt' miste Tunesië vervolgens opnieuw. Daardoor komt er een vroegtijdig einde aan het toernooi voor Tunesië, dat twee jaar geleden de Africa Cup won. Kanu en zijn landgenoten spelen de halve finale tegen de winnaar van het duel tussen Kameroen en Ivoorkust.

Foto: Proshots/Stanley Gontha