Menu
Tussen Manchester en Zwolle

Tussen Manchester en Zwolle

Van Manchester naar Zwolle is deze week slechts een kleine stap. Van de kampioen van Engeland naar de promovendus uit Overijssel in vier dagen. Die omslag gaat Ajax vanaf vrijdag maken. Woensdagmiddag stond de uitlooptraining vooral nog in het teken van 'the day after'. Het knappe 2-2 gelijkspel passeerde nog een keer de revue op de Toekomst.

Na een nachtelijke vlucht keerde Ajax woensdag in de vroege ochtend terug op Schiphol. Pas tegen 4:00 uur konden de meeste spelers hun bed opzoeken na een bewogen voetbalavond in het Etihad stadion. Tien uur later werd er nagepraat en uitgelopen op de Toekomst. De basisspelers bleven binnen, terwijl de reserves wel even de buitenlucht opzochten. Zoals gebruikelijk kwamen Siem de Jong, Toby Alderweireld, Daley Blind en coach Frank de Boer wel nog even naar buiten voor een partij voetvolley op de performance track. Team De Boer-De Jong trok uiteindelijk de winst naar zich toe.

De Ajacieden waren woensdag niet alleen op de Toekomst. Vanwege het HETT-toernooi waren er liefst 48 teams met tweedejaars F-pupillen op de Toekomst te vinden. Na de groepsfoto grepen ze hun kans om Frank de Boer en de spelers om een handtekening te vragen.

De selectie van Ajax geniet donderdag van een vrije dag. Vanaf vrijdag gaat het vizier volledig op PEC Zwolle. Het duel tussen de regerend landskampioen en promovendus is voor Ajax van groot belang om aansluiting te houden met de bovenste ploegen. Dankzij het fraaie gelijkspel in Manchester is de thuisnederlaag tege Vitesse hopelijk snel vergeten. Een goed resultaat in Zwolle kan daar uiteraard aan bijdragen.

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Ajax.nl/Gerard van Hees

Na de nabespreking gingen de basisspelers naar binnen voor een indoortraining. Na de nabespreking gingen de basisspelers naar binnen voor een indoortraining.
De reserves trainden samen met Jong Ajax buiten. De reserves trainden samen met Jong Ajax buiten.
Tijd voor een partij voetvolley voor de liefhebbers. Tijd voor een partij voetvolley voor de liefhebbers.
Joël Veltman strekt zich tot het uiterste om de bal onder controle te krijgen. Joël Veltman strekt zich tot het uiterste om de bal onder controle te krijgen.
Vanwege het HETT-toernooi waren de Ajacieden lang niet de enigen op de Toekomst. Vanwege het HETT-toernooi waren de Ajacieden lang niet de enigen op de Toekomst.
Tijd voor handtekeningen! Tijd voor handtekeningen!