Menu
Tussentijdse verklaring AFC Ajax

Tussentijdse verklaring AFC Ajax

AFC Ajax NV maakt bekend dat de club in het eerste kwartaal, dat loopt van 1 juli 2014 tot en met 30 september 2014, een vennootschappelijke omzet kende van € 28,3 miljoen. Het operationele en netto resultaat na het eerste kwartaal waren positief.

De verwachting is gerechtvaardigd dat onder andere door de deelname aan de UEFA Champions League in het huidige boekjaar een positief operationeel resultaat geboekt kan worden. Door de verkoop van spelers verwacht Ajax door een positief resultaat vergoedingssommen in het huidige boekjaar ook een positief netto resultaat.

Ajax contracteerde in genoemde periode voor de jeugdopleiding en/of voor Jong Ajax de spelers Daoud Bousbiba, Aschraf El Mahdioui en Django Warmerdam. Het contract van Sheraldo Becker werd verlengd. De club verhuurde Bas Kuipers, Dejan Meleg en Fabian Sporkslede. Danzell Gravenberch, Gino van Kessel, Jody Lukoki en Chengkuai Wang werden getransfereerd.

Ajax kocht voor de A-selectie Diederik Boer en huurde Niki Zimling. Daley Blind, Mitchell Dijks, Siem de Jong en Kenneth Vermeer werden verkocht. Lesly de Sa werd verhuurd en de contracten van Ricardo van Rhijn, Jairo Riedewald, Thulani Serero en Richaïro Zivkovic werden verlengd.

In de Eredivisie staat Ajax na 12 van de 34 te spelen wedstrijden op de tweede plaats, met vier punten achterstand op koploper PSV. De club plaatste zich voor het vijfde opeenvolgende seizoen voor de poulefase van de UEFA Champions League, dankzij het prolongeren van het landskampioenschap. Ajax staat na vier van de zes te spelen wedstrijden derde in de poule.

In het KNVB bekertoernooi werd dankzij overwinningen op Jos Watergraafsmeer en sv Urk de achtste finale bereikt. Deze wedstrijd wordt op donderdag 18 december in de Amsterdam ArenA gespeeld tegen Vitesse.