Menu
Tussentijdse verklaring AFC Ajax

Tussentijdse verklaring AFC Ajax

AFC Ajax NV maakt bekend dat de club vanaf het begin van dit boekjaar, 1 juli 2010 tot en met het derde kwartaal, dat loopt tot en met 31 maart 2011, een vennootschappelijke omzet kende van € 69,5 miljoen. Het vennootschappelijke operationele resultaat na het derde kwartaal was € 6,5 miljoen, het resultaat voor belasting bedraagt € 16,3 miljoen positief.

De verwachting voor het hele seizoen is dat operationele en netto winst zal worden gerealiseerd.

Op sportief gebied valt te melden dat in de periode 1 januari 2011 tot en met heden een aantal mutaties heeft plaatsgevonden.

Ajax bereikte begin dit jaar overeenstemming met Frank de Boer over een nieuw contract dat hem tot en met 30 juni 2014 als hoofdtrainer aan Ajax bindt. Mido (Ahmed Hossam) en Teemu Tainio vertrokken. Ajax verkocht Luis Suarez aan Liverpool en Urby Emanuelson aan AC Milan. Tevens werd er afscheid genomen van Darko Bodul en Timothy van der Meulen van Jong Ajax. Bodul vertrok naar de Portugese club Desportivo Nacional Madeira, Van der Meulen naar het Schotse Dundee United FC.

Marvin Zeegelaar verlengde zijn contract tot en met 30 juni 2012. Ajax verhuurde hem voor de rest van het seizoen aan Excelsior. Rik Schouw werd verhuurd aan Almere City FC. Jong Ajax-spelers Rodney Sneijder en Roly Bonevacia verlengden hun contract tot en met 30 juni 2013. Frank de Boer hevelde kort na zijn komst onder andere Aras Özbiliz over na de A-selectie, de speler bereikte tevens overeenstemming met Ajax over de verlenging van zijn contract, tot en met 30 juni 2014. André Ooijer tekende ten slotte voor één jaar bij, tot 30 juni 2012.

Er werden diverse jeugdspelers gecontracteerd. Het Finse talent Henri Toivomaki tekende tot 30 juni 2013. Uit de eigen opleiding tekende aanvaller Jody Lukoki een verbintenis die loopt tot en met 30 juni 2012. Ook de A-junioren Yener Arica, Chiel Kramer, Joël Ivo Veltman en Joeri de Kamps bereikten overeenstemming over hun eerste profcontract. Zij zullen met ingang van het volgende seizoen aan de selectie van Jong Ajax worden toegevoegd. Daarnaast wist Ajax de Deense jeugdinternational Viktor Fischer te contracteren. Hij wordt opgenomen in de jeugdopleiding van Ajax en tekende een contract dat loopt van 1 juli 2011 tot en met 30 juni 2014.

Op 30 maart 2011 stelden de bestuursleden Uri Coronel, Cor van Eijden en Joop Krant hun functie als bestuurslid van de vereniging Ajax ter beschikking, alsmede hun positie in de Raad van Commissarissen, evenals de twee andere commissarissen Frank Eijken en Jan Haars. Op 17 april 2011 maakte algemeen directeur Rik van den Boog bekend zijn functie als statutair directeur van AFC Ajax NV te beëindigen. Van den Boog blijft formeel tot 1 juni 2011 in dienst.

In de Eredivisie staat Ajax momenteel op de derde plaats met één punt achterstand op de koplopers FC Twente en PSV. Er zijn nog drie speelronden te gaan. Ajax staat tevens in de bekerfinale die op 8 mei 2011 wordt gespeeld in de Rotterdamse Kuip.