Menu
Tussentijdse verklaring AFC Ajax

Tussentijdse verklaring AFC Ajax

AFC Ajax NV maakt bekend dat de club in het eerste kwartaal, dat loopt van 1 juli 2015 tot en met 30 september 2015, een geconsolideerde omzet kende van € 26,0 miljoen. Het operationele en netto resultaat waren na het eerste kwartaal positief. Ajax staat onder andere door de deelname aan de UEFA Europa League in het huidige boekjaar voor de uitdaging een positief operationeel resultaat te realiseren. De transferresultaten, door de verkoop van onder meer Ricardo Kishna en Kolbeinn Sigthórsson, rechtvaardigen nog geen verwachting van een positief netto resultaat in het huidige boekjaar.

Ajax contracteerde in genoemde periode de spelers Francesco Antonucci, Navajo Bakboord, Reda Boultam, Frenkie de Jong, Matthijs de Ligt, Azor Matusiwa, Ché Nunnely, Darren Sidoel en Dani de Wit voor de jeugdopleiding. De club verhuurde Jong Ajax-spelers Sheraldo Becker, Queensy Menig en Lesly de Sa. James Efmorfidis en Abdelmalek El Hasnaoui werden respectievelijk vanuit de jeugdopleiding en Jong Ajax getransfereerd.

Ajax kocht voor de A-selectie John Heitinga en Amin Younes. Yaya Sanogo werd gehuurd. Mickey van der Hart, Ricardo Kishna en Kolbeinn Sigthórsson werden verkocht. Lucas Andersen, Peter Leeuwenburgh en Richairo Zivkovic werden verhuurd. Ook Ruben Ligeon werd verhuurd, waarbij tegelijkertijd zijn contract werd verlengd.

In de Eredivisie staat Ajax na 12 van de 34 te spelen wedstrijden op de eerste plaats, met twee punten voorsprong op regerend landskampioen PSV. Door de behaalde tweede positie van afgelopen seizoen, plaatste de club zich voor de derde voorronde van de UEFA Champions League. Het Oostenrijkse Rapid Wien zorgde na twee duels voor uitschakeling waardoor Ajax aangewezen was op de laatste voorronde van de UEFA Europa League. Ten koste van het Tsjechische FK Jablonec kwalificeerde de ploeg zich voor het één na hoogste Europese toernooi. Ajax staat na vier van de zes te spelen wedstrijden derde in de poule.

In het KNVB bekertoernooi werd Ajax op 28 oktober van dit jaar uitgeschakeld. In Rotterdam werd in de derde ronde met 1-0 verloren van Feyenoord.

Tekst en beeld: Ajax.nl