Menu
Tussentijdse verklaring AFC Ajax

Tussentijdse verklaring AFC Ajax

AFC Ajax NV maakt bekend dat de club in het eerste kwartaal, dat loopt van 1 juli 2012 tot en met 30 september 2012, een vennootschappelijke omzet kende van € 21,8 miljoen. Het operationele en netto resultaat na het eerste kwartaal waren positief. De verwachting is gerechtvaardigd dat onder andere door de deelname aan de UEFA Champions League in het huidige boekjaar een positief operationeel resultaat geboekt kan worden. Door de verkoop van spelers verwacht Ajax door een positief resultaat vergoedingssommen in het huidige boekjaar ook een positief netto resultaat.

Per 6 juli 2012 is Marc Overmars aangesteld als directeur voetbalzaken. Daarnaast valt op sportief gebied te melden dat in de periode 1 juli 2012 tot en met 30 september 2012 een aantal transfers heeft plaatsgevonden.

Ajax kocht Ilan Boccara (Paris Saint Germain), Tobias Sana (IFK Göteborg), Niklas Moisander (AZ), Danny Hoesen (Fulham FC) en Lucas Andersen (Aalborg BK). Christian Poulsen (Evian Thonon Gaillard FC) en Ryan Babel (TSG 1899 Hoffenheim) kwamen transfervrij naar Ajax.

Ajax verhuurde Henri Toivomaki (Almere City FC) en Geoffrey Castillion (Heracles Almelo).
Jan Vertonghen (Tottenham Hotspur), Rodney Sneijder (RKC Waalwijk), Mounir El Hamdaoui (ACF Fiorentina), Darío Cvitanich (OGC Nice), Aras Özbiliz (JSC FC Kuban), Vurnon Anita (Newcastle United FC), Theo Janssen (Vitesse) en Gregory van der Wiel (Paris Saint-Germain) werden verkocht.

In de Eredivisie staat Ajax na dertien van de 34 te spelen wedstrijden op de vierde plaats, met negen punten achter op koploper PSV. De club plaatste zich voor het derde opeenvolgende seizoen voor de poulefase van de UEFA Champions League, dankzij het prolongeren van het landskampioenschap. Ajax staat momenteel derde in de poule.

In het KNVB bekertoernooi werd dankzij overwinningen op FC Utrecht en O.N.S. Boso Sneek de achtste finale bereikt. Deze wedstrijd wordt op donderdag 20 december gespeeld tegen FC Groningen, in de Euroborg in Groningen.

Tekst: Ajax.nl
Foto: Ajax.nl/Louis van de Vuurst