Menu

Twee Ajacieden in Jong Oranje

ZEIST (ANP) - Bondscoach Mark Wotte heeft de Ajacieden Cedric van der Gun en Andy van der Meyde opgeroepen voor de oefenwedstrijd tegen De Graafschap, volgende week dinsdag in Doetinchem.

Vergeleken bij de laatste (oefen)interland tegen Spanje zijn Wisgerhof, Zonneveld, Touzani, Kromkamp, Broerse en Van der Meyde terug. Ze ontbraken de vorige keer wegens blessures en clubverplichtingen. Nieuw in de selectie is de 20-jarige Iwan Redan van RKC Waalwijk.

Ax is niet opgeroepen. Wotte liet de aanvaller van NEC buiten de groep, omdat deze voor de volgende kwalificatie-interland tegen Portugal wegens een schorsing niet beschikbaar is.

Van der Vaart ontbreekt eveneens. De Ajacied is zo jong dat hij in verscheidene vertegenwoordigende elftallen kan spelen, zelfs nog dat van onder zeventien. Wotte wil, in samenspraak met club en speler, voorkomen dat de linkermiddenvelder wordt overbelast.

De selectie: Ten Rouwelaar (Emmen), Van den Ban (Haarlem), Lamey (RKC Waalwijk), Schuurman (GA Eagles), Wisgerhof (NEC), Touzani (FC Utrecht), Knol (Vitesse), Zonneveld (NEC), Bosschaart (FC Utrecht), Broerse (FC Groningen), Kromkamp (AZ), Van der Gun (Ajax), Van der Schaaf (Vitesse), Janssen (Vitesse), Van der Meyde (Ajax), Redan (RKC Waalwijk), Kuijt (FC Utrecht), Houwing (FC Twente).