Menu

Twee goals Ikedia slechts goed voor een punt

Pius Ikedia, Ajacied in dienst van RBC Roosendaal, scoorde dit weekeinde twee goals voor zijn club. De rechtsbuiten, die na drie wedstrijden al een persoonlijk seizoensrecord aan doelpunten vestigde, bracht zijn club tweemaal aan de leiding maar Groningen kwam tweemaal langszij.

Ikedia was niet de enige verhuurde rechtsbuiten die een puike wedstrijd speelde. Ook Cedric van der Gun was zeer betrokken bij de winst van ADO Den Haag op RKC Waalwijk, waar Michael Krohn-Dehli speelt. Van der Gun scoorde de gelijkmaker en gaf de voorzet waaruit de 1-2 voorsprong voor ADO kwam. Uiteindelijk wonnen de Zuid-Hollanders nog met 1-3.

Bij Vitesse miste Yakubu net dat beetje geluk dat nodig is om een wereldgoal te maken tegen Feyenoord. De Ajacied in Arnhemse dienst pegelde bij een 1-1 stand de bal keihard richting Babos die het object nog net kon overtikken. Het doelpunt van Vitesse viel na een prachtige vrije trap van Richard Knopper die via het hoofd van Michael Dingsdag tot doelpunt werd gepromoveerd.

Oud-Ajacieden Pascal Heije en José Valencia verloren met NEC op eigen veld. AZ bleek met 1-2 te sterk voor de ploeg van Johan Neeskens. Bij AZ had Tim de Cler weer een basisplaats gekregen van oud-Ajaxtrainer Co Adriaanse. Denny Landzaat speelde eveneens de hele wedstrijd en scoorde de 0-1.

Jason Culina, vorig seizoen aanvoerder van Jong Ajax, scoorde tweemaal namens FC Twente. De Australiër zag zijn ploeg, waarbij Sander Boschker weer het doel verdedigde, met maar liefst 4-1 winnen van SC Heerenveen. Bij Heerenveen voetballen de oud-Ajacieden Victor Sikora, Boy Waterman en Youssouf Hersi.

Martijn Reuser en Kevin Bobson pakten met Willem II de eerste punten van het seizoen. Bij Den Bosch, met oud-Ajacied Dennis Schulp in de gelederen, scoorde Bobson de 0-2. De thuisploeg kon nog 1-2 maken maar daar bleef het bij.