Menu
Twee goals Zivkovic in oefenduel Jong Ajax

Twee goals Zivkovic in oefenduel Jong Ajax

Jong Ajax heeft dinsdagavond een oefenwedstrijd tegen de beloften van het Belgische KRC Genk gewonnen. Dankzij twee goals van Richairo Zivkovic en een treffer van Pelle Clement won Jong Ajax met 3-2. Halverwege keek Ajax nog tegen een 0-2 achterstand aan.

Jong Ajax trad in een sterke formatie aan op sportcomplex de Toekomst. Ervaren spelers als Ricardo van Rhijn, Thulani Serero en Viktor Fischer verschenen aan de aftrap. Ook Robert Muric, afgelopen zondag nog debutant in Ajax 1, maakte zijn opwachting.

Het was een wedstrijd met twee gezichten. Dat was zowel op het veld als in de rust- en eindstand terug te zien. Trainer Andries Ulderink vatte het duel dan ook treffend samen: ,,Niet tevreden over de eerste helft, zeer tevreden over de tweede helft.”

Twee goals Zivkovic
Richairo Zivkovic benutte in de tweede helft een strafschop waardoor Jong Ajax de 0-2 achterstand tot 1-2 verkleinde. Vervolgens bogen Pelle Clement (2-2) en opnieuw Zivkovic (knap voorwerk van Fischer) de stand definitief in het voordeel van de thuisploeg om.

Het grote verschil tussen beide helften zat hem in het hogere tempo en eerder drukzetten van Jong Ajax. Die omslag leverde na rust drie goals op. ,,En dat hadden er nog wel meer kunnen zijn”, zei Ulderink, die het zonder zijn zieke collega Jaap Stam moest stellen. ,,In de eerste helft gaven we maar liefst vijf grote kansen weg. Na rust is Genk niet meer gevaarlijk geweest. Bij ons was het precies andersom. Voor rust nauwelijks kansen en in de tweede helft veel gevaar.”

Opstelling Jong Ajax:
Alblas (46. Groothuizen), Van Rhijn, Van Bruggen, Mirani (70. Vissie), Owusu (65. D. Gudelj), El Mahdioui (46. Clement), Serero, Bakker (46. De Jong), Muric (70. Acolatse), Hendriks (46. Zivkovic), Fischer.

Tekst: Ajax.nl
Foto: Ajax.nl/Louis van de Vuurst