Menu
Twee keer eerder boven de twintig

Twee keer eerder boven de twintig

De uitslag van 21-1 die Ajax donderdagavond in Ermelo tegen FC Horst neerzette, is bijzonder, maar niet uniek. In de voorbereiding op het seizoen 1982-1983 won Ajax zelfs twee keer met een uitslag boven de twintig.

Op 19 juli 1982 begon Ajax de voorbereiding op het seizoen '82-'83 met een oefenwedstrijd bij Valthermond. De Drentse eersteklasser wist twee keer te scoren tegen de Amsterdammers, maar moesten ook 23 tegendoelpunten incasseren.

Iets verder in de voorbereiding, op 7 augustus, kwam de ploeg van trainer Aad de Mos uit tegen De Elf Vrienden (DEV) uit Doorn. Het werd 21-0. Het seizoen 1982-1983 zou voor Ajax ook uitstekend eindigen: de club werd kampioen en won de KNVB beker.

Na het met 21-0 gewonnen duel tegen DEV, lukte het Ajax niet meer om de score boven de twintig te laten uitkomen. Tot donderdagavond eersteklasser FC Horst dronken werd gespeeld. Bij 0-3 scoorde de thuisploeg tot zijn eigen vreugde nog wel, maar dat de drie doelmannen samen 21 keer moesten vissen, zal de trainer misschien toch een beetje te veel van het goede hebben gevonden. Voor Siem de Jong was het een historische avond. Nooit eerder scoorde hij zeven keer in een wedstrijd.

Ajax wacht nog drie oefenduels voor het seizoen losbarst met de voorronde Champions League. De eerste twee zijn uitduels tegen FC Porto en Rijnsburgse Boys, maar de laatste is op 23 juli een topaffiche in de Amsterdam ArenA. Dan komt Chelsea, de Engelse kampioen en Cupwinner, op bezoek. Daar kan jij nog bij zijn; dus koop je kaarten snel.

Tekst en foto: Ajax.nl

Meer informatie over kaartverkoop Ajax - Chelsea.