Menu
Twee spelers rijker tijdens eerste training

Twee spelers rijker tijdens eerste training

De eerste training in De Lutte werd maandag aan het einde middag doorspekt met nieuwsberichten. Tijdens de oefensessie op de velden van SV De Lutte werden de transfers van Thulani Serero en Kolbeinn Sigthorsson officieel bekendgemaakt. Serero was er al bij in De Lutte, Sigthórsson tekende op hetzelfde moment zijn contract in Amsterdam.

‘Kijk, Theo!’ en ‘is dat Mats Rits?’, klinkt het maandagmiddag als de training net onderweg is. Veel supporters hebben zich langs de rand van het trainingsveld verzameld. Net als zaterdag in Friesland bleek, is kampioen Ajax ook onder de rook van Enschede onverminderd populair. Ook de nieuwe spelers ondervinden direct wat de aantrekkingskracht van Ajax in de verschillende uithoeken van Nederland is.

Ook Thulani Serero is onderwerp van gesprek langs de lijn. De kleine Zuid-Afrikaan liep eerder al stage bij Ajax en mag zich sinds maandag officieel Ajacied noemen. Als de training een goed half uur bezig is, klinken er wat piepjes langs de lijn. De abonnees van de Ajax sms-dienst krijgen het bericht door dat de speler van Ajax Cape Town officieel de overstap naar de grote broer uit Amsterdam heeft gemaakt.

Frank de Boer op weg naar het trainingsveld. Frank de Boer op weg naar het trainingsveld.

Veertig minuten later klinken er opnieuw piepjes. Terwijl het grote partijspel bezig is, komt het bericht door dat Kolbeinn Sigthórsson een contract bij Ajax heeft getekend. De spits van AZ speelt de komende vier jaar bij Ajax. Zo is Ajax tijdens de training ineens twee spelers rijker.

Wat tijdens de training opvalt, is de gedrevenheid van Jan Vertonghen. De Belg sloot net als landgenoot Toby Alderweireld en Eyong Enoh eerder op de dag aan bij de groep. Het drietal had de afgelopen week nog vakantie vanwege interlandverplichtingen aan het einde van de vorig seizoen. Vertonghen heeft de knop direct weer omgezet. Zowel verbaal als met zijn voeten laat hij van zich horen. Net als afgelopen seizoen neemt hij de kampioen direct weer op sleeptouw. De vakantie heeft hem zichtbaar goed gedaan. Alsof hij niet weggeweest is.

Tekst: Ajax.nl
Foto’s: Ajax.nl/ Louis van de Vuurst

Hennie Spijkerman in gesprek met Theo Janssen. Hennie Spijkerman in gesprek met Theo Janssen.
Balbeheersing bij Dennis Bergkamp. Balbeheersing bij Dennis Bergkamp.
De Ajacieden deden de warming-up onder leiding van René Wormhoudt. De Ajacieden deden de warming-up onder leiding van René Wormhoudt.
De staf overlegt tijdens de training. De staf overlegt tijdens de training.
Theo Janssen aan de bal. Theo Janssen aan de bal.
Er kwamen veel supporters op de training van Ajax af. Er kwamen veel supporters op de training van Ajax af.
Tijd voor handtekeningen! Tijd voor handtekeningen!
Na de training ging Serero officieel op de foto in De Bloemenbeek. Na de training ging Serero officieel op de foto in De Bloemenbeek.