Menu

Twee treffers Kluivert

BARCELONA (ANP) - Na de snelle uitschakeling in de Champions League dreigt het avontuur van Barcelona in de UEFA Cup ook van korte duur te worden. De Catalanen kwamen donderdagavond voor eigen publiek tijdens de eerste kwartfinale tegen Celta Vigo, ondanks twee treffers van Patrick Kluivert, niet verder dan een 2-1 overwinning.

Volgende week zal blijken of de kleine zege voldoende is voor een plaatsje in de halve finale. Alaves mag al wel dromen van deelname aan de halve eindstrijd. De ploeg van Jordi Cruijff won de eerste aflevering van het Spaanse onderonsje met Rayo Vallecano met 3-0. Azkoita, Eggen en Vucko tekenden voor de treffers. Cruijff speelde de hele wedstrijd.

Liverpool heeft ook een goede uitgangspositie voor het bereiken van de halve finale. De ploeg speelde met 0-0 gelijk bij Porto. Westerveld keepte de hele wedstrijd.

Barcelona, in de competitie vierde op negen punten achterstand van koploper Real Madrid, speelde in de eerste helft erg goed. De Catalanen begonnen met Frank de Boer, Reiziger, Cocu, Zenden, Overmars en Kluivert in de basis. Kluivert bezorgde zijn club al na dertien minuten de gewenste snelle openingstreffer. Tien minuten later kwam Celta Vigo met tien man te staan. De nummer dertien van de competitie moest verder zonder Vagner, die de rode kaart kreeg.

Kluivert zette zijn ploeg in de 56e minuut op 2-0. Een treffer van Coira in de 69e minuut gaf Celta Vigo echter een goede uitgangspositie voor de tweede wedstrijd.