Menu
Tweede editie Ajax Gala groot succes

Tweede editie Ajax Gala groot succes

Op maandagavond 2 mei werd de tweede editie van het Ajax Gala gehouden. Het gala werd georganiseerd ten behoeve van de projecten van de Ajax Foundation en kwam mede tot stand door een nauwe samenwerking met de Amsterdam ArenA en de vele vrijwilligers van de ABN AMRO Foundation. De gezellige en sfeervolle avond vol muzikale optredens, een veiling en culinair genot bracht een bedrag op van €225.017. Ajax en de Ajax foundation kijken dan ook terug op een succesvolle tweede editie.

Net als vorig jaar vond het Ajax Gala daags na de laatste thuiswedstrijd van het seizoen plaats. Ruim 200 gasten, bestaande uit sponsoren en maatschappelijk betrokken relaties van Ajax beleefden maandagavond een bijzonder viergangendiner op de middenstip van de Amsterdam ArenA, uitgeserveerd door de spelersgroep.

Een welkomstwoord aan de gasten was er van Ajax directeur én bestuurslid van de Ajax Foundation Edwin van der Sar. Ook prominente Ajacieden waaronder Frank en Ronald de Boer, Marc Overmars, Dennis Bergkamp, Aron Winter, Heini Otto en Sjaak Swart waren op het gala aanwezig.

Naast muzikale optredens en interessante sprekers konden de gasten bieden op elf unieke veilingitems, waaronder een clinic met Frank en Ronald de Boer, of een bezoek aan het Ajax trainingskamp in Oostenrijk. 

De opbrengst van de veiling en de inkomsten van de tafelverkoop (met aftrek van kosten), komen ten goede aan de projecten van de Ajax Foundation. Hierbij ligt de focus op projecten voor kansarme jeugd.

Tekst: Ajax.nl
Foto: Ajax.nl/Louis van de Vuurst