Menu
Tweede nederlaag Zaterdag 2

Tweede nederlaag Zaterdag 2

Ajax Zaterdag 2 is tegen z’n tweede nederlaag dit seizoen aangelopen. In Veenendaal werd het tegen het lager op de ranglijst staande DOVO 2 verrassend 2-0.

Op het prachtige sportpark van DOVO trapten beide teams onder een fraai herfstzonnetje af. De eerste mogelijkheid voor Ajax was na tien minuten toen een afstandsschot ternauwernood door de keeper van DOVO over de lat getikt kon worden en na een kwartier probeerde Ralph Hovestad de keeper te verschalken met een lob van afstand. Ajax begon dus goed, maar toch kwam de ploeg op achterstand toen keeper Roelofsen werd verslagen door een speler van DOVO (1-0).

De Amsterdammers pakten de draad weer op met een kopbal van Schoenaker die net naast ging. Een tegenvaller was dus ook het uitvallen van Jelle Huitema met een blessure aan de enkel. Hij werd vervangen door Marc Kaandorp waardoor Ralph Hovestad naar het middenveld doorschoof.

Ajax speelde te onnauwkeurig om het de tegenstander echt lastig te maken en moest oppassen op de vlijmscherpe counters van de thuisploeg. Op slag van rust nog een schot van Cakmak die door de keeper naast getikt werd. Vlak hierna viel de tweede treffer van DOVO. Een voorzet van de zijkant werd achter de Amsterdamse goalie gewerkt (2-0).

Wie dacht dat Ajax 2 na de donderspeech als herboren uit de kleedkamer zou komen, kwam bedrogen uit. Slap en inspiratieloos begon de ploeg aan de tweede helft. Het drong DOVO wel terug op eigen helft maar tot doelpogingen kwam het niet. Trainer Dennis van der Wal paste nog een dubbele wissel toe, maar het mocht niet baten. De wedstrijd kabbelde voor Ajax naar een troosteloos einde, ondanks dat Cakmak uit een vrije trap nog de buitenkant van de paal raakte.


Fotografie: Rob van Vliet