Menu
Tweede oefenduel wint Ajax met 4-2

Tweede oefenduel wint Ajax met 4-2

Nadat eerder op de dag een deel van de selectie gelijkspeelde tegen KRC Genk stond er voor Ajax nog een besloten oefenduel op het programma. Zo krijgen alle spelers de speeltijd die nodig is om fit te worden voor het treffen met OGC Nice in de derde voorronde van de Champions League. Dit team won met 4-2 van het Griekse PAOK.

Na een vreselijke week met grote onzekerheid om Abdelhak Nouri moesten ook zijn leeftijdsgenoten wedstrijdritme opdoen. Klaas-Jan Huntelaar was de aanvoerder van een verder zeer jong Ajax.

Al na vijf minuten zorgde Noussar Mazraoui voor het openingsdoelpunt op trainingsveld van de Toekomst. De middenvelder schoot de bal van ver buiten de zestien via de onderkant van de lat heerlijk in het doel. Een paar minuten later ging Vaclav Cerny de combinatie aan met Huntelaar, waarna de Tsjech rakelings naast schoot. Even later was Huntelaar zelf wel succesvol, toen hij de bal na een corner van Frenkie de Jong hard tegen de touwen kopte.

Damil Dankerlui in actie.
Damil Dankerlui in actie.
Klaas Jan Huntelaar was aanvoerder van het jeugdige Ajax.
Klaas Jan Huntelaar was aanvoerder van het jeugdige Ajax.
Vaclav Cerny omzeilt de keeper, maar scoort niet.
Vaclav Cerny omzeilt de keeper, maar scoort niet.
Mateo Cassierra zet Ajax op 3-2.
Mateo Cassierra zet Ajax op 3-2.

Na ruim een halfuur spelen werd de gedreven Cerny gevloerd binnen het zestienmetergebied. Scheidsrechter Higler legde de bal op de stip, maar Huntelaar miste. Nog geen minuut later lag de bal aan de andere kant achter Stan van Bladeren. Het was de eerste kans voor PAOK, die door Fernando Varela werd verzilverd, 2-1.

In de tweede helft vervingen Noa Lang en Darren Sidoel Cerny en Dankerlui. Zij zagen zes minuten na hun entree de Grieken langszij komen door een mooi kopdoelpunt van Aleksandar Prijovic. Frenkie de Jong werd na een uur gewisseld voor Dani de Wit, onlangs nog met Oranje actief op het EK O19.

Gevaar
Het gevaar kwam in de tweede helft van Mateo Cassierra. Een goede actie over de linkerflank eindigde met een geplaatst schot in de verre hoek, 3-2. Toen een kwartier voor tijd ook Danilho Doekhi, Boy Kemper, Azor Matusiwa, Zian Flemming, Reda Boultam en Mees de Wit ook nog speeltijd kregen, besliste Flemming - nadat iets eerder PAOK de paal had geraakt, de wedstrijd twee minuten voor tijd met de 4-2.

Scoreverloop: 5. Mazraoui 1-0, 26. Huntelaar 2-0, 38. Varela 2-1, 51. Prijovic 2-2, 66. Cassierra 3-2, 88. Flemming 4-2

Opstelling Ajax: Van Bladeren, Zeefuik, Bergsma, Savastano, Dankerlui, Eiting, De Jong, Mazraoui, Cerny, Huntelaar, Cassierra

Opstelling PAOK: Rey, Cruz, Leovac, Prijovic, Henrique, Crespo, Cimirot, Biseswar, Mak, Varela, Canas.

Lees ook: Besloten oefenduel eindigt in 3-3

Tekst: Ajax.nl/Dries Govers
Foto's: Ajax.nl/Louis van de Vuurst