Menu
Tweede plaats Ajax A1 op Copa Amsterdam

Tweede plaats Ajax A1 op Copa Amsterdam

Ajax A1 is tweede geworden op het Gestion Copa Amsterdam-toernooi. De spelers van trainer Frank de Boer verloren in de finale met 1-0 van AZ.

Zondagmiddag had Ajax zich verzekerd van een finaleplaats door een 1-0-overwinning op het Noorse Rosenborg. Een goal van aanvoerder Tom Overtoom bleek voldoende voor de winst. De Boer: ,,We hebben die wedstrijd gedomineerd en kwamen door een goal van Tom Overtoom met zijn linker terecht op voorsprong. We speelden in een hoog tempo en goed tussen de linies, waardoor we ten opzichte van Rosenborg - dat gedisciplineerd en compact speelde - het beste van het spel hadden. In de slotfase kregen zij de kans op 1-1 toen de buitenspelval niet werkte, maar Marco Bizot redde prima."

In de finale wachtte AZ, dat in de kruisfinales Chivas Guedelajara na strafschoppen had uitgeschakeld. ,,Ik vond het niet jammer dat we een ploeg troffen die we in de competitie ook al eens tegen waren gekomen. Al hoop je natuurlijk op bijvoorbeeld Real Madrid, maar die hadden de kruisfinales niet eens gehaald. Dat maakt ook niet uit, want het gaat erom dat je de beste tegenstander treft en dat was AZ", aldus De Boer. ,,Het was teleurstellend dat we verloren, want ik vond dat wij de betere ploeg waren. AZ kreeg wel al in de tweede minuut een kans doordat Daan Brinkman uitgleed, maar wij speelden een goede eerste helft. In de tweede helft hadden wij het meeste balbezit, maar een foutje bij ons leverde de tegentreffer op. Het begon al voorin door knullig balverlies. Er kwam een diepe bal. Sergio Padt was uitgekomen, de verdedigers twijfelden en de AZ-spits kon de bal in het lege doel schieten. Wij probeerden de gelijkmaker te maken, maar dat lukte helaas niet. Wij hadden een gelijkspel wel verdiend. Wij sluiten het seizoen af en hadden dit toernooi graag gewonnen. De laatste twee weken heb ik in de wedstrijden dingen gezien waar ik naar toe wil. Ik heb nu al veel zin in volgend seizoen en voorspel dat we dan kampioen worden."

Voor Frank de Boer is het seizoen nog niet voorbij. Hij is als assistent-bondscoach nog actief bij het Nederlands elftal dat de komende week nog twee WK-kwalificatieduels afwerkt.

Foto:PROSHOTS/Dwight Rompas