Menu
Tweede verlies op rij voor Jong Ajax

Tweede verlies op rij voor Jong Ajax

Jong Ajax heeft in de Jupiler League de thuiswedstrijd tegen FC Eindhoven verloren. Het duel op de Toekomst eindigde in 1-2. Het betekende de tweede nederlaag op rij voor de Amsterdamse beloften.

,,Het was niet nodig om vanavond te verliezen", aldus Fons Groenendijk. ,,Voetbal is niet alleen lekker aanvallen, maar ook verdedigen. Soms moet je achter je man aan, met name op ons middenveld ging dat niet goed. Dat stemt me ontevreden." De hevige regenval wilde de coach niet als excuus gebruiken. ,,Daar moet je het niet in zoeken. Het was meer het meelopen met je man en het drukzetten dat niet goed ging."

Jong Ajax kwam in de 37ste minuut nog wel op voorsprong dankzij een knullig eigen doelpunt van Norichio Nieveld. Echt lang kon Ajax niet genieten van de voorsprong, want vijf minuten later was het Donny de Groot die van dichtbij de 1-1 binnenwerkte. Even leek de thuisploeg toch nog met een voorsprong de rust in te gaan, maar Dejan Meleg schoot uit een vrije trap op de lat. Eerder al raakte Riechedly Bazoer de paal.

In de tweede helft zorgde Jens van Son voor de beslissing. Hij werd in de 56ste minuut door De Groot goed vrij gezet voor het doel van Mickey van der Hart en tekende voor de 1-2. Jong Ajax zette nog wel aan, maar creƫerde weinig grote kansen. Ook een slotoffensief, waarin zelfs Van der Hart mee naar voren werd gestuurd, mocht niet baten.

Na de 7-1-nederlaag tegen Willem II betekende het de tweede verliespartij op rij voor Jong Ajax. In de strijd om de vierde periodetitel staan de beloften er toch nog altijd goed voor. Met 15 punten uit 7 wedstrijden neemt Jong Ajax de tweede plaats in. Koploper FC Den Bosch heeft ook 15 punten, maar kent een beter doelsaldo. Willem II heeft 14 punten, maar een wedstrijd minder gespeeld.

Opstelling: Van der Hart; Ligeon, Van der Hoorn, Van den Boomen, Riedewald; El Hasnaoui (82. De Bondt), Bazoer, Lobotka (60. Becker); Sana, Meleg (74. Hendriks), Andersen.

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Ajax.nl/Louis van de Vuurst

Mickey van der Hart kon niet verhinderen dat Jong Ajax opnieuw verloor. Mickey van der Hart kon niet verhinderen dat Jong Ajax opnieuw verloor.
Ajax kwam via een een eigen doelpunt van de Eindhovenaren op voorsprong. Ajax kwam via een een eigen doelpunt van de Eindhovenaren op voorsprong.
Riechedly Bazoer raakte in de eerste helft de paal. Riechedly Bazoer raakte in de eerste helft de paal.
Lucas Andersen had een aantal goede acties in huis, maar kwam niet tot scoren. Lucas Andersen had een aantal goede acties in huis, maar kwam niet tot scoren.
Jairo Riedewald bekleedde de linksbackpositie. Jairo Riedewald bekleedde de linksbackpositie.
Fons Groenendijk was niet tevreden: ,,Voetbal is niet alleen lekker aanvallen." Fons Groenendijk was niet tevreden: ,,Voetbal is niet alleen lekker aanvallen."