Menu
Tweede week voorbereiding van start

Tweede week voorbereiding van start

Ajax begon maandag aan de tweede week van de voorbereiding op het nieuwe seizoen. De internationals in de selectie keerden terug, maar hielden het ’s ochtends bij de medische tests, die hun collega’s een week eerder al hadden afgewerkt. Evander Sno blikte na de ochtendtraining terug op de wedstrijd tegen DWV.

Na de 10-1-overwinning op DWV kreeg de spelersgroep als beloning de zondag vrij van Martin Jol. Maandagochtend verzamelden de Ajacieden zich weer op sportcomplex de Toekomst voor de tweede trainingsweek. Voor Luis Suarez, Maarten Stekelenburg, Bruno Silva, Jeffrey Sarpong, Eyong Enoh, Gregory van der Wiel en Dennis Rommedahl (terug na verhuurd te zijn geweest aan NEC) was het weer hun eerste werkdag bij Ajax. Zij vertrokken vrij snel weer richting Amsterdam ArenA waar ze diverse fysieke en medische tests ondergingen.

De spelers die hun tweede werkweek ingingen, kregen een uitgebreide training voorgeschoteld. Na het eerste oefenduel en een vrije zondag lag maandag tijdens de opening van de training de nadruk op het losmaken van de spieren. Daarna werd er verder gewerkt aan de coördinatie en de stabiliteit van de Ajacieden en stond er een onderdeel techniek op het programma. De tweede helft van de training werd grotendeels in beslag genomen door een grote partijvorm. Naast tactisch inzicht hebben de partijvormen in deze fase van de voorbereiding ook het vergroten van het basisuithoudingsvermogen tot doel. Tijdens de partij deden Jan Vertonghen en Rasmus Lindgren ook weer volop mee. Zijn trainden afgelopen week nog apart van de groep, maar zijn inmiddels hersteld van hun blessures.

Nog even terug naar afgelopen zaterdag. Evander Sno maakte tegen DWV misschien wel het mooiste doelpunt van de wedstrijd. Na afloop van de maandagochtendtraining blikte hij nog terug op de treffer (5-1), waar een sublieme actie aan vooraf ging. ,,Ik onderschepte een te korte pass van de tegenstander”, aldus Sno. ,,Ik haalde de bal onder me door en kon toen richting doel. Die actie was echt intuïtie en daarna schoot ik de bal goed in. Ik heb het doelpunt teruggezien op internet. Het zag er inderdaad wel mooi uit.”

Sno wil zich tijdens de voorbereiding bewijzen. ,,Het zal pittig worden de komende weken”, blikt hij vooruit. ,,Maar ik ga mijn best doen en ik hoop dat ik fit blijf. Ik richt me ook niet op een bepaalde positie op het veld. Ik wil spelen, en waar dat maakt niet uit.”

De Ajacieden maakten de spieren los tijdens de eerste training van de week. De Ajacieden maakten de spieren los tijdens de eerste training van de week.
Martin Jol in overleg met Danny Blind. Martin Jol in overleg met Danny Blind.
De Ajacieden werkten maandag ook aan techniek. De Ajacieden werkten maandag ook aan techniek.
Oleguer wordt opgejaagd door Siem de Jong. Oleguer wordt opgejaagd door Siem de Jong.
Rasmus Lindgren hervatte, net als Jan Vertonghen, maandag de volledige groepstraining. Rasmus Lindgren hervatte, net als Jan Vertonghen, maandag de volledige groepstraining.