Menu
Tweede Zeeuwse oefenwinst Jong Ajax

Tweede Zeeuwse oefenwinst Jong Ajax

Jong Ajax heeft ook het tweede oefenduel in Zeeland winnend afgesloten. Won de ploeg van trainers Gery Vink en John Bosman dinsdag met 0-2 bij Goes, donderdag werd met 0-7 gewonnen bij gastheer Oostkapelle.

Jong Ajax sloot donderdagavond het trainingskamp in Zeeland af met een grote overwinning tegen VV Oostkapelle, de club waar de Beloften van Ajax deze week te gast waren. ,,Ze waren wel iets minder dan Goes en we hadden misschien wel met dubbele cijfers kunnen en moeten winnen", aldus Vink, die verder tevreden was met het spel, na afloop van de wedstrijd.

Maar de talenten van Ajax hadden er die ochtend ook al een training opzitten. ,,We speelden goed gedisciplineerd en zetten steeds druk. We hebben bovendien mooie goals gemaakt", had Vink gezien.

Die zeven doelpunten kwamen tot stand via de Roemeense stagiair Christian Gava (3x), nieuwe aanwinst Gino van Kessel (2x), Lesley de Sa en Yener Arica. Bij rust leidde Ajax al met 0-3. Een ander lichtpuntje was de rentree van Joeri de Kamps, die zijn eerste minuten weer maakte na langdurig blessureleed. Vrijdag neemt de technische staf een beslissing over de drie stagiairs, de Roemenen Bogdan Tiru en Christian Gava en linksback Robert Mazan, die deze week met Jong Ajax mee op trainingskamp waren.

Het basisteam van Jong Ajax tegen Oostkapelle zag er als volgt uit:

Maurits Schmitz; Mike Busse, Sven Nieuwpoort, Bogdan Tiru, Robert Mazan; Fabian Sporkslede, Yener Arica, Roly Bonevacia; Lesley de Sa, Christian Gava, Danzell Gravenberch.

De invallers waren Wouter van der Molen (zaterdag 1), Kevin de Visser (zaterdag 1), Jordi van Duijn (A2), Xandro Schenk en dus de herstelde Joeri de Kamps.

Tekst en foto: Ajax.nl