Menu
'Twente kan kampioen worden'

'Twente kan kampioen worden'

Ajax reist zondagmiddag af naar koploper FC Twente voor de competitiewedstrijd in de dertiende speelronde van de Eredivisie. Het is de 44ste keer dat beide teams elkaar ontmoeten. Ajax wacht een lastig karwei om de 21ste zege af te dwingen, want: ,,Twente kan kampioen worden," zegt trainer Martin Jol.

Voor de vijfde keer moet Ajax dit seizoen na een Europees duel een uitwedstrijd spelen. Ditmaal dus tegen koploper FC Twente, dat zelf ook donderdagavond speelde en met 2-1 won van FC Sheriff. De eerste keer dat Ajax na een Europees avontuur het land in trok, won Ajax met 0-3 van Heracles, de tweede keer van VVV Venlo met 0-4, de derde keer leverde het puntenverlies op bij Roda JC (2-2), maar de vierde keer werd AZ met 2-4 verslagen. Mooie cijfers derhalve, maar zondag zal het niet meevallen om tegen Twente een goed resultaat te boeken. ,,Twente is een sterk geheel dat ieder jaar beter wordt", aldus Jol. ,,Ze verliezen weinig, dat blijkt dit jaar opnieuw. Daardoor moeten de achtervolgers op hun tenen lopen om bij te blijven. Twente is over hun eigen doelstelling om in de top 5 te komen, gegaan. Ze zijn een sterk collectief met een goed middenveld. En Stoch is een vondst. Ook in de breedte zijn ze sterk. Ja, dit Twente kan kampioen worden."

Jol kan zondag waarschijnlijk weer de beschikking over Dennis Rommedahl en Ismaïl Aissati hebben. Zaterdag trainen beide Ajacieden met de groep mee. ,,Rommedahl is snel weer fit. Zelf zegt-ie ook dat hij snel geneest. Gabri is ook weer fit, dus we hebben een groep van 21 spelers waaruit we kunnen kiezen."

De trainer overwoog donderdagavond om Luis Suarez te sparen. ,,Als we de derde hadden gemaakt, had hij er af gemogen. Maar dat gebeurde niet. Het is mooi om te zien hoe sterk hij is."

Houd Ajax.TV in de gaten voor een voorbeschouwing op FC Twente - Ajax