Menu
'Twente mag geen bloed ruiken'

'Twente mag geen bloed ruiken'

De ochtend na de bekerwinst op AZ blikte Frank de Boer in een persconferentie alweer vooruit op het volgende topduel: Ajax - FC Twente, zondag in de Amsterdam ArenA. 'We kunnen een tik uitdelen.'

Naast het vooruitblikken op Ajax - FC Twente, werd er uiteraard ook nog even stilgestaan bij het gewonnen bekerduel in Alkmaar. Dankzij een 0-1-zege op AZ plaatste Ajax zich voor de finale van de KNVB Beker. Het was geen eenvoudige overwinning, mede omdat Ajax al na 33 minuten met tien man kwam te staan na een tweede gele kaart van Joël Veltman. De Boer was niet blij met de twee bestrafte ingrepen van de jonge centrale verdediger. ,,Dat mag niet op dit niveau. Dat heb ik Joël ook duidelijk gemaakt. Het was zonde, want daarvoor hadden we de controle over de wedstrijd en ook de beste kansen. We hebben daarna keihard geknokt, daar ben ik heel erg te spreken over. Alleen toen AZ ook met tien man kwam te staan, vergaten we zelf weer te voetballen.”

De bekerfinale is binnen, zondag kan Ajax een grote stap zetten richting het landskampioenschap als er van FC Twente gewonnen wordt. ,,FC Twente is een goed voetballende ploeg en op dit moment onze grootste concurrent. Maar dat kan ook zo weer veranderen, want daarachter zijn de verschillen klein. We kunnen zondag een tik uitdelen aan de concurrentie, maar ook als we winnen zijn we er nog niet. De afgelopen tijd is wel gebleken dat je ook tegen kleine clubs punten kunt verspelen.”

De Boer, die donderdag zijn 100ste zege als hoofdcoach van Ajax boekte, kijkt met vertrouwen uit naar het duel van zondag. ,,Dankzij de zege op AZ leven we met een goed gevoel toe naar die wedstrijd. Dat scheelt altijd. We gaan zondag vol voor de drie punten, dat moet gewoon als je in de ArenA speelt. FC Twente ligt ons normaal gesproken goed, er zal meer ruimte zijn dan in andere wedstrijden.” Maar de club uit Enschede blijft natuurlijk een meer dan geduchte tegenstander. Bij verlies wordt de strijd om het kampioenschap nog heel spannend. De Boer: ,,Dan ruikt Twente bloed, en dat moeten we dus voorkomen.”

Ajax - FC Twente begint zondag om 14:30 uur.

Tekst: Ajax.nl
Foto: Ajax.nl/Louis van de Vuurst