Menu
UEFA beboet Ajax

UEFA beboet Ajax

De UEFA heeft Ajax wederom een boete opgelegd vanwege misdragingen van de eigen supporters. De sanctie van maar liefst 45.000 euro heeft betrekking op de twee recente duels tegen FC Salzburg. Het boetebedrag is een optelsom van gebeurtenissen in zowel Amsterdam als Salzburg.

Tijdens de thuiswedstrijd werd een blikje bier op het speelveld geworpen. Dit vergrijp is bestraft met een geldsom van 5.000 euro. De overige 40.000 euro heeft betrekking op diverse incidenten in het stadion in Oostenrijk, waaronder het afsteken van vuurwerk, kwetsende spreekkoren en het tonen van beledigende spandoeken. Het boetebedrag zal gefaseerd in mindering worden gebracht op het budget van het sfeerteam. Het is zeker niet de eerste keer dat Ajax door dergelijk gedrag in verlegenheid wordt gebracht.

Eerder dit seizoen kreeg de club onder andere een geldboete van 20.000 euro voor vernielingen door Ajax-aanhangers in Glasgow. Ook moesten er in eigen huis verplicht tribunedelen worden gesloten naar aanleiding van een beledigend spandoek in de thuiswedstrijd tegen Celtic. Ajax blijft al het mogelijke doen om uit- en thuiswedstrijden zo vlekkeloos mogelijk te laten verlopen. Wij vragen de supporters hierin ook zelf hun verantwoordelijkheid te nemen. Dergelijk gedrag is in meerdere opzichten schadelijk voor de club.

Tekst en foto: Ajax.nl