Menu

UEFA en FIFA nodigen G14 uit

MADRID (DPA) - De Europese voetbalbond (UEFA) en wereldbond (FIFA) hebben de veertien topclubs van Europa verenigd in de G14 uitgenodigd voor een gesprek. De partijen praten op 5 en 6 februari in Zurich over een nieuw transfersysteem. Het is voor het eerst dat de G14 door de bonden als serieuze gesprekspartner worden gezien. Een afvaardiging van de veertien clubs vergaderde woensdag in Madrid.

Tijdens de bijeenkomst in Zurich willen de organisaties een mogelijke oplossing voor de afschaffing van vergoedingssommen op papier zetten. Vervolgens zal de uitkomst aan de Europese Unie worden gepresenteerd. Het transfersysteem moet gewijzigd worden naar aanleiding van de Europese wetgeving over vrij verkeer van werknemers.

Namens de G14 zullen Karl-Heinz Rummenigge, vice-president van Bayern Munchen, en voorzitter Joan Gaspart van Barcelona aan de vergadering deelnemen. De G14 krijgt wellicht binnenkort uitbreiding. Vijf clubs hebben zich als potentieel lid aangemeld. Het gaat om Hertha BSC, AS Roma, Parma, Lazio en Glasgow Rangers. Tot de huidige leden behoren onder meer Ajax en PSV.