Menu
UEFA legt Ajax boete op

UEFA legt Ajax boete op

Ajax heeft afgelopen week van de UEFA een boete gekregen voor ongeregeldheden rondom de Europese uitwedstrijd, afgelopen seizoen, tegen Juventus. De Europese voetbalbond legt een straf van € 10.000 op. Ajax betreurt dat deze boete mede na wangedrag van eigen supporters is opgelegd.

Voorafgaand aan Juventus - Ajax waren er ongeregeldheden bij de ingang van het bezoekersvak. Hierbij werden onder andere de toegangspoorten vernield en raakte één Italiaanse steward gewond. Daarnaast werden tijdens de wedstrijd meermaals vuurwerk en rookbommen ontstoken, waarvan er sommige naar het veld werden gegooid. Deze gebeurtenissen zijn voor de UEFA voldoende reden om Ajax te straffen. Dat de club de afgelopen jaren al 22 maal eerder bestraft is, weegt zeker mee in de hoogte van deze boete.

Bij de laatst gespeelde Europese wedstrijden tegen PAOK was het gedrag van de Ajax-supporters uitstekend. Ajax hoopt dan ook dat dit zo blijft, aangezien de club nog meer boetes of straffen als uitsluiting voor Europees voetbal niet kan gebruiken.

Tekst en foto: Ajax.nl