Menu
UEFA nomineert Huntelaar

UEFA nomineert Huntelaar

Klaas Jan Huntelaar is door de UEFA genomineerd voor een plaats in het team van het jaar 2006, dat door bezoekers van de UEFA-website wordt samengesteld. Hij heeft concurrentie van onder andere Thierry Henry, Miroslav Klose en Samuel Eto'o.

,,Hoewel hij sterk in de lucht is, gebruikt Klaas Jan Huntelaar zijn techniek liever dan zijn fysiek. Zijn snel stijgende doelpuntentotaal is het bewijs van zijn talent.", luidt de tekst bij zijn naam. De verkiezing is uitgeschreven voor bezoekers van de website uefa.com. Huntelaar is de enige genomineerde Ajacied en de enige speler uit de Nederlandse Eredivisie. Dat hij Europees kampioen werd met het Nederlands team onder 21 jaar en twee keer scoorde voor het grote Oranje tegen Ierland, wordt ook vermeld. Dat hij in zijn eerste twee UEFA Cupduels met Ajax vier keer scoorde, is voor de UEFA reden genoeg hem op te nemen in het rijtje spitsen waaruit gekozen kan worden: Henrik Larsson, Frederic Kanouté, David Villa, Andrei Shevchenko, Didier Drogba, Luca Toni, Miroslav Klose, Thierry Henry en Samuel Eto'o zijn de andere genomineerden.

De enige andere Nederlanders die in de "voorselectie" zijn opgenomen zijn Giovanni van Bronckhorst en oud-Ajacied Frank Rijkaard, beiden werkzaam bij Barcelona.
/
Je kunt stemmen via www.uefa.com.