Menu
UEFA sluit tribunedeel bij Ajax-Salzburg

UEFA sluit tribunedeel bij Ajax-Salzburg

De aanklager van de UEFA is in hoger beroep gegaan tegen een besluit van de UEFA. Het betrof een boete van 25.000 euro die Ajax was opgelegd. Deze sanctie hield verband met een spandoek dat op 6 november vorig jaar tijdens de thuiswedstrijd tegen Celtic FC verscheen op de tribune. Op het spandoek was een kwetsende tekst te lezen richting Ajax’ tegenstander van die avond. De zogeheten 'Appeals Body' van de UEFA, waar het hoger beroep diende, heeft bij haar besluit op 22 januari jongstleden de geldboete ingetrokken. Wel is Ajax opgelegd dat tijdens de volgende wedstrijd in Europees verband, op donderdag 20 februari (Ajax – Salzburg), een vak leeg dient te blijven.

Het betreft vak 127 (Zuid, eerste ring), het vak waar het bewuste spandoek destijds werd getoond. Ajax heeft de kaartverkoop voor dit vak gestaakt en is bezig met verplaatsing van de mensen die hier reeds een plaatsbewijs hadden aangeschaft.

Woensdagavond werd Ajax wederom in verlegenheid gebracht. Tijdens de bekerklassieker tegen Feyenoord was op de tribune van de Amsterdam ArenA korte tijd een spandoek te zien dat refereerde aan een overleden Feyenoord-fan. Ajax doet afstand van dergelijk verwerpelijk gedrag. Directeur Marketing Edwin van der Sar: ,,Er hing gisteren een fantastische sfeer in een wederom volle ArenA. Voor ons is dit een smet op de verder goed verlopen avond. Het overgrote deel van het publiek deed nota bene in de rust nog mee aan de actie ‘Sta op tegen kanker’. Ik begreep dat het een reactie was op eerdere, soortgelijke gedragingen van de Rotterdamse aanhang, maar dat neemt niet weg dat we dit afkeuren.”

Het betreffende spandoek bleek in stukken het stadion binnengesmokkeld.