Menu
UEFA-onderzoek Ajax - Legia

UEFA-onderzoek Ajax - Legia

Naar aanleiding van de UEFA Europa League-wedstrijd Ajax- Legia Warschau (1-0) heeft de UEFA aan Ajax laten weten dat er een onderzoek loopt naar de geblokkeerde trappen op de eerste ring van de Zuidtribune. Ajax heeft eind vorig jaar voor geblokkeerde trappen in het bezoekersvak tijdens Ajax- APOEL Nicosia ook al een sanctie opgelegd gekregen. Andere Nederlandse clubs zijn recentelijk eveneens beboet voor het feit dat de vluchtwegen niet vrij waren.

Trappen en vakopgangen zijn van groot belang voor ontruiming van het stadion in geval van nood. Daarnaast dienen de trappen toegankelijk te zijn voor hulpverleners en wekken geblokkeerde trappen irritatie op bij supporters die het vak willen betreden of verlaten. Ajax blijft dan ook een dringend beroep doen op supporters om de trappen vrij te houden.

Naast het onderzoek naar de geblokkeerde trappen wordt door de UEFA ook gekeken naar een incident waarbij een voorwerp op het veld werd gegooid vanuit vak 124. Dit gebeurde kort na het doelpunt dat Ajax scoorde. Ook hiervoor verwacht de club een geldboete. Momenteel wordt onderzoek gedaan om de dader te traceren, op wie de eventuele boete zal worden verhaald.

Tekst en foto: Ajax.nl