Menu

Uilenberg stopt per direct als scheidsrechter

ENSCHEDE (ANP) - Jaap Uilenberg stopt per direct als scheidsrechter. Hij maakte dit maandagochtend bekend, onmiddellijk na zijn benoeming als technisch directeur bij FC Twente.

Op vrijdag 2 maart floot hij voor het laatst (RKC - NAC) een wedstrijd in het betaald voetbal. ,,Op het moment dat ik in beeld kwam bij FC Twente heb ik voorlopig afgezegd bij de KNVB. Ik vond niet dat ik kon praten met de ene en kon fluiten bij de andere club.''

Uilenberg debuteerde op 4 december 1983 als scheidsrechter in het professionale voetbal. Dat was bij Eindhoven - Heerenveen. Hij floot in totaal 420 duels in ere- en eerste divisie, leidde drie keer de nationale bekerfinale en werd 64 keer bij een internationaal duel aangesteld. Hij was bovendien twaalf jaar lang bestuurslid van de belangenorganisatie voor scheidsrechters. Ook die functie legt Uilenberg neer.

Sinds hij enkele jaren geleden zijn internationale loopbaan in verband met zijn leeftijd diende te beeindigen, werd Uilenberg meerdere keren voor een professionele functie in het voetbal gevraagd. FC Twente koos voor hem vanwege zijn ,,brede ervaring'' in de voetballerij.

Uilenberg begint per onmiddellijk bij FC Twente. Een van zijn eerste taken is het vinden van een nieuwe hoofdtrainer. Uilenberg was werkzaam bij ABN/Amro, als docent-trainingen veiligheid en agressie.