Menu

Uit de Kick Off: David Mendes da Silva

David Mendes da Silva is geen onbekende voor Ajax. In de winterstop van het seizoen 2002/2003 werd de nu 22-jarige middenvelder voor een half seizoen gehuurd van Sparta. Helaas voor de Rotterdammer besloot Ajax de optie in de huurovereenkomst niet te lichten en keerde 'Mendes' medio 2003 terug naar Sparta. Aan het begin van dit seizoen besloot NAC Breda de speler voor een bescheiden bedrag binnen te halen. Mendes da Silva blikt vooruit naar de wedstrijd van zondag.

David, hoe is het om terug te zijn in de Amsterdam ArenA?
,,Leuk! Het is in ieder geval altijd spannend om tegen Ajax te spelen. Ik heb maar een half jaartje onder coach Ronald Koeman getraind, maar toch heb ik een speciaal gevoel. Sinds ik in 2003 door Ajax werd afgetest, ben ik nooit meer als speler in de ArenA geweest. En nu neem ik het tegen sommige jongens op, met wie ik anderhalf jaar geleden nog samen trainde."

Waardoor kreeg jouw stage bij Ajax geen vervolg?
,,In de tweede week van mijn stage kreeg ik een blessure aan mijn enkel. Vanaf dat moment was ik meer bezig met revalideren dan met trainen. Daarna heb ik geen echte kans meer gekregen. Dat is erg jammer, want de eerste week verliep best redelijk."


Het hele interview is te lezen in de Kick Off die u zondag voor de wedstrijd Ajax - NAC krijgt aangeboden.