Menu

Uit de Kick Off: De opmars van Maarten Stekelenburg

De wind blaast Maarten Stekelenburg de laatste tijd met flinke kracht in de rug. De bijna 22-jarige doelman is door trainer Ronald Koeman als eerste keeper aangewezen én hij is onlangs voor het eerst opgeroepen voor het Nederlands Elftal. Indrukwekkende momenten voor Stekelenburg.

Hij blikt terug op de afgelopen maand. ‘Ik heb geleerd dat het snel kan gaan en dat je ook zo weer met beide benen op de grond staat’, is Maarten Stekelenburg nuchter. ‘Ik was voorgeselecteerd voor het Nederlands Elftal, werd eerste keeper bij Ajax en kwam in de selectie van Oranje. Vervolgens maak ik die fout tegen Utrecht in de Johan Cruijff Schaal. Daar moest ik mee omgaan.’

Zoals hij ook moest omgaan met het feit dat hij nu de eerste en niet de tweede keeper is. Welke verbeteringen in zijn spel of fysiek zijn gekomen, waardoor hij eerste keus is, weet de doelman niet precies. ‘Het is aan de trainer om te zeggen wat echt is verbeterd,’ aldus Stekelenburg. ‘Ik voel me fitter en sterker dan vorig jaar, maar misschien heb ik in de voorbereiding ook wel meer geluk gehad. Ik voel dat ik het vertrouwen heb van de trainer, maar besef ook dat als ik zeven wedstrijden achter elkaar in de fout ga, het anders zal zijn. Ik zal het vertrouwen waar moeten maken."

Tegen FC Utrecht leeft de revanche-gedachte bij Stekelenburg. ‘Maar niet alleen bij mij. Je wint met z’n allen en je verliest met z’n allen. Wij willen alle wedstrijden winnen en zeker de thuiswedstrijden. Iedereen is gretig.’

Dit fragment is afkomstig van het interview met Maarten Stekelenburg dat is opgenomen in de Kick Off Ajax - FC Utrecht. Het programmablad is zondag te koop in en rond het stadion en kost €1,85.