Menu

Uit het dagboek van: Arie van Eijden

Arie van Eijden is terug bij Ajax. Tussen de twee Ajax-periodes in verrichtte de teruggekeerde Algemeen Directeur vijf jaar lang goed werk bij de KNVB. Aan de hand van zijn agenda legt Van Eijden uit wat voor hem de prioriteiten zijn bij de club die hij altijd van nabij bleef volgen.

Zondag 1 oktober
"Eigenlijk was zondag 1 oktober mijn eerste onofficiële werkdag. De hele dag naar sportpark de Toekomst geweest, waar onze jeugd en amateurs spelen. Toevallig speelde het personeelselftal tegen een Engels team van Deloitte & Touche. Goed hen te zien spelen, dat scheelt weer in de beoordelingsgesprekken.

Verder ben ik naar onze B2 wezen kijken. Ik kwam vaker op de Toekomst, maar om op 1 oktober daar te zijn, vond ik een passend symbolisch gebaar. Er bestaat bij Ajax af en toe een 'wij' en 'zij'-cultuur en dat is niet goed. Ik vind het van belang dat de mensen van de Arena en de Toekomst elkaar beter leren kennen.

Op de Toekomst ligt onze toekomst. Daar moeten wij, als voorwaarde scheppende werknemers, de continuïteit van de club zien te waarborgen. We zijn één en dezelfde club. Het is al aardig te zien dat een aantal werknemers bij de veteranen van Ajax spelen en trainen. Ook zo kun je zorgen voor de binding."

Dit fragment is afkomstig uit de Ajax Life van vrijdag 13 oktober. De krant van de Supportersvereniging en Ajax wordt thuisgestuurd naar de leden van de SVA en ligt vanaf vrijdag in de kiosken voor 3,50 gulden.