Menu
'Uiteindelijk blij met een punt'

'Uiteindelijk blij met een punt'

Uiteindelijk kon Ajax woensdagavond terugkijken op een geslaagde eerste groepswedstrijd in de UEFA Champions League. In de Amsterdam ArenA pakte Ajax tegen de sterrenformatie van Paris Saint-Germain een punt. Frank de Boer: ,,In de tweede helft hebben we laten zien dat we kunnen voetballen.”

De eerste driekwartier zat Frank de Boer niet rustig op zijn stoel in de dug-out. ,,We gooiden de schroom niet van ons af. We namen het initiatief niet en gaven ook nog eens een goal weg. Dat bracht uiteindelijk wat angst in de ploeg. Het zorgde ervoor dat we te weinig vrijuit gingen spelen om gevaarlijk te worden rond hun strafschopgebied. Dat was eigenlijk het verhaal van de hele eerste helft. Paris Saint-Germain kreeg weliswaar niet heel grote kansen, maar ze waren wel veel dreigender.”

Na de grote kans van Lucas in de 47ste minuut zag De Boer dat Ajax eindelijk de schroom van zich afwierp. ,,Dat kwam mede dankzij het goede invallen van Niki Zimling. Hij bracht na rust een bepaald ritme in het team. Het leidde van onze kant tot een paar mooie combinaties. Daarnaast kwamen we vaker in de buurt van de goal van de tegenstander. Uiteindelijk weet je dat je rond het strafschopgebied kansen gaat krijgen. Daar hebben we uiteindelijk ons wapen (Lasse Schöne, red.) kunnen inzetten. We hebben na rust in ieder geval laten zien dat we kunnen voetballen. Uiteindelijk hadden we zelfs nog kunnen winnen, maar dat zou tegen de verhouding in zijn geweest.”

De Boer had na afloop enkele lovende woorden over voor Ajax-doelman Jasper Cillessen. ,,Jasper maakte vanavond een zeer betrouwbare indruk. Sommige schoten waren echt keihard, maar dankzij hem leken het soms zachte ballen. Dat is een compliment voor hem.”

Tekst: Ajax.nl
Foto: Ajax.nl/Louis van de Vuurst