Menu

Uitgedunde spelersgroep op maandagochtend

Bijna was er, een dag na de 2-0 nederlaag tegen PSV, voor elke speler een trainer op het veld. Maxwell, Van der Meyde, Van der Vaart, Bergdølmo, Witschge en de keepers Stekelenburg en Zwinkels waren het zonnetje tegemoet gekomen. Koeman, Krol, Van Basten, Coort en Jambor stonden als trainers tot hun beschikking.

Ajax was zo uitgedund omdat alle internationals al naar hun land waren afgereisd.

Cristian Chivu en Bogdan Lobont spelen op 29 maart met Roemenië tegen Denemarken in Boekarest, Jelle van Damme is geselecteerd voor de wedstrijd Kroatië-België, Tomás Galásek krijgt twee duels voorgeschoteld: Nederland-Tsjechië en Tsjechië-Oostenrijk. John O’Brien oefent met de VS tegen Japan en Petri Pasanen moet weer naar Italië waar zijn Finland de gastheren wil bestrijden. Steven Pienaar speelt vriendschappelijk met Zuid-Afrika tegen Madagascar en ook Hatem Trabelsi oefent in toernooivorm met Tunesië tegen Ghana, Kameroen en Madagascar.

Maar niet alleen de internationals ontbraken. Ook de spelers die vanavond met Jong Ajax hun opwachting gaan maken tegen Jong Utrecht. Dat zijn Joey Didulica, Nigel de Jong, Nourdin Boukhari, Wesley Sneijder en David Mendes da Silva.

En Zlatan Ibrahimovic ontbrak omdat hij werd behandeld. De Zweed is niet geselecteerd voor de aankomende interland Hongarije-Zweden omdat hij is geschorst.

Maxwell, Van der Vaart en Van der Meyde lieten het logischerwijs bij uitlopen. Bergdolmo en Witschge moesten het meest aan de bak. De Noor en de Amsterdammer hielden zich bezig met afronden op doel in vele denkbare varianten.