Menu
Uitlooptraining Ajax in Kiev

Uitlooptraining Ajax in Kiev

Ajax werkte vrijdagochtend voor vertrek naar Nederland nog een korte training af in het Lobanovsky stadion in Kiev. Lasse Schöne, Jasper Cillessen en Davy Klaassen verschenen niet op het veld, zij deden in het hotel een hersteltraining. Anwar El Ghazi blikte na afloop nog even terug op het verloren duel met Dnipro. ,,Volgende week moeten we dit rechtzetten.”

Na de 1-0-nederlaag tegen Dnipro pakte Ajax in het compacte stadion van Dinamo Kiev (vernoemd naar de legendarische trainer Lobanovsky) de draad weer op. Ajax keerde terug op vertrouwde grond. In dit stadion speelde Ajax in 2010 de belangrijke heenwedstrijd in de play-offs tegen Dinamo Kiev voor plaatsing voor de UEFA Champions League.

De training begon met rondo’s en positieoefeningen. De basis hield het vervolgens een bij een flinke uitloopsessie. Eén uitzondering: Ricardo van Rhijn. De rechtsback sloot zich aan bij de reserves, die met de bal verder gingen.

Anwar El Ghazi, die tegen Dnipro de hele wedstrijd speelde, behoorde tot de uitloopgroep. De aanvaller is ervan overtuigd dat Ajax zich gaat plaatsen voor de kwartfinales van de UEFA Europa League. ,,Natuurlijk balen we van de 1-0-nederlaag. Dnipro is een goede ploeg, maar eerlijk gezegd vind ik ons gewoon beter. Ik ben ervan overtuigd dat we het volgende week in een volle ArenA af kunnen maken.”

Ajax kwam donderdagavond nooit helemaal lekker in zijn spel. Het slechte veld was daar één van de oorzaken van. ,,Het veld hielp niet mee”, erkent El Ghazi. ,,Maar dat mogen we niet als excuus gebruiken. Ook Dnipro had daar last van. Ons spel moet gewoon beter volgende week. Hoe we het precies gaan aanpakken, daar hebben we het nog niet over gehad. We focussen ons nu eerst op de wedstrijd tegen sc Heerenveen van zondag.”

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Louis van de Vuurst

De selectie luistert naar Frank de Boer De selectie luistert naar Frank de Boer
De Ajacieden lopen een aantal rondes voordat de warming-up begint De Ajacieden lopen een aantal rondes voordat de warming-up begint
Warming-up in het Lobanovsky stadion in Kiev Warming-up in het Lobanovsky stadion in Kiev
Het Lobanovsky stadion is de thuisbasis van Dinamo Kiev. Het Lobanovsky stadion is de thuisbasis van Dinamo Kiev.
Ook in Kiev wordt er de gebruikelijke rondo gespeeld Ook in Kiev wordt er de gebruikelijke rondo gespeeld
Anwar El Ghazi onderschept de bal tijdens de rondo Anwar El Ghazi onderschept de bal tijdens de rondo
De spelers onder begeleiding van Bjorn Rekelhof De spelers onder begeleiding van Bjorn Rekelhof