Menu

Uitlooptraining met feestelijk tintje

Met applaus werden de Ajacieden begroet door de vaste supporters toen zij de trap afdaalden richting trainingsveld. De supporters hadden genoten van de overwinning op de aartsrivaal de dag ervoor en lieten hun waardering blijken aan de Ajacieden, die op hun beurt een van de trouwe supporters in het zonnetje zetten: 'Opaatje' was op de dag van de Klassieker 85 jaar geworden.

Uit handen van Rafael van der Vaart ontving Opaatje Het Ajax Boek, voorzien van alle handtekeningen van zowel de selectie als de staf. Opaatje, zoals altijd met zijn fotocamera om zijn nek, straalde. Yakubu deed hem nog meer stralen. De Ghanees gaf hem een shirt van zichzelf, gesigneerd en wel en voorzien van de tekst 'Voor Opa'. De 85-jarige werd vervolgens door iedereen gefeliciteerd. ,,Fantastisch'', luidde het commentaar van de jarige. ,,En ik had gisteren al zo'n moorddag.''

Opa bezoekt al ongeveer negen jaar bijna elke training. Met zijn eigen camera maakt hij foto's van de Ajacieden en de trainingen, die hij zelf bijbestelt en cadeau doet aan degenen die op de foto staan. ,,De eerste dag dorst hij niet naar binnen, hoor'', herinnert een andere supporter zich. ,,Hij zag mijn kale kop en wist niet wat hij moest doen. Maar nadat ik zijn vertrouwen had gewonnen, ging het allemaal prima met elkaar'', vertelt de fan. Het groepje haalt samen nog wat meer herinneringen op, alvorens Opa weer 'aan de slag' gaat en met camera het trainingsveld opstapt.

Op het trainingsveld werd een gebruikelijke uitlooptraining afgewerkt, hoewel René Wormhoudt de basisspelers van zondag wel een klein parcoursje liet lopen. De oefeningen waren echter niet zwaar, de bal moest in een aantal varianten worden hooggehouden en de Ajacieden moesten tussen de gekleurde stokken door lopen.

Vijf Ajacieden, John O'Brien, Yakubu, Victor Sikora, Tom Soetaers en Jelle van Damme deden bij Ruud Krol een aantal partijvormen. Ze speelden in teams van twee, zodat een wat rust kreeg. Sander Boschker en Bogdan Lobont waren de keepers. De basisspelers van zondag hielden het na drie kwartier voor gezien, de reserves moesten zoals gebruikelijk nog even doorgaan.

Maarten Stekelenburg, Petri Pasanen en Jari Litmanen waren niet op het veld omdat zij maandagavond met Jong Ajax spelen tegen Jong PSV. Die wedstrijd begint om 18.30 uur en wordt op de Toekomst gespeeld. Wamberto en Zlatan Ibrahimovic bleven binnen.