Menu
Uitshirt populair in Ajax Fanshop

Uitshirt populair in Ajax Fanshop

,,Hoe kleurrijker, hoe meer het opvalt en des te beter het verkoopt”, aldus de bedrijfsleider van de Official Ajax Fanshop Arena. Ajax' nieuwe thuis- en uitcollectie was woensdag voor het eerst fysiek verkrijgbaar en vooral de nieuwe uitshirts vonden gretig aftrek.

De eerste dag van juli werd voor de Fanshop en vele Ajax-fans meteen een bijzondere. Het was - ondanks de tropische temperaturen - een drukte van belang. Kosten noch moeite waren gespaard om voor een sfeervol decor te zorgen. De winkel was aangekleed met vele ballonnen en een deejay. Bovendien waren er voor de klanten suikerspinnen verkrijgbaar.

Vele Ajacieden hadden reikhalzend uitgekeken naar de eerste verkoopdag van de nieuwe assortiment. ,,We zijn helemaal platgebeld met de vraag wanneer de nieuwe collectie in de winkel zou liggen”, aldus een medewerker van de Fanshop.

Ook de 13-jarige Max kon niet wachten. Apetrots poseerde de Achterhoeker in het nieuwe uitshirt. Hij was op slag verliefd. ,,Ik vind de kleur erg mooi”, verklaarde hij. En hij was niet de enige. Het uitshirt bleek erg in trek.

De bedrijfsleider van de Fanshop heeft wel een verklaring voor de populariteit. ,,Het shirt is lekker fel en dat slaat aan bij de jeugd. Dat hebben we een aantal jaar geleden ook gemerkt met het roze uitshirt. De verkoop daarvan overtrof al onze verwachtingen.”

Er viel verder nog iets op. ,,Van de shirts die bedrukt moeten worden, zijn er heel veel van Heitinga en Gudelj. De aanwinsten zijn erg in trek.”

Tekst: Gerben Oostdam
Foto's: Ajax.nl