Menu
'Uitslag goed, spel moet beter'

'Uitslag goed, spel moet beter'

Ajax A1 boekte woensdagmiddag in de UEFA Youth League een prima 2-3-zege op Schalke. Met een overwinning in een uitwedstrijd is normaal gesproken iedereen meer dan tevreden, toch heerste er bij het team van Gery Vink ook het gevoel dat er meer inzat. ,,Nu is het nog niet gespeeld”, aldus de trainer. ,,En dat had wel gemoeten.”

Schalke komt 21 oktober op bezoek in Amsterdam voor de return. Natuurlijk staat Ajax er met een overwinning en drie gescoorde uitdoelpunten goed voor, maar de uitgangspositie voor de return had nog beter kunnen zijn. ,,Ik ben zeer tevreden over de uitslag”, aldus Vink. ,,Schalke is een toonaangevende ploeg in Duitsland, als je daar van wint, is dat echt goed. Maar ik denk dat er meer in had gezeten. In sommige fases speelden we goed, maar we maakten te weinig gebruik van de ruimtes. Dat is zonde. Na de 0-2 hadden we moeten uitlopen naar 0-3, 0-4, maar in plaats daarvan krijgen we vlak voor rust een goal tegen. Daardoor kwam Schalke weer helemaal terug in de wedstrijd.”

Uithoudingsvermogen
Abdelhak Nouri was met de openingsgoal belangrijk voor zijn team. De aanvoerder deelt de mening van zijn coach dat er meer in had gezeten. ,,Het was spannend tot het einde, dat had niet gehoeven. In de eerste helft hadden we recht op een grotere voorsprong, maar of de eindpass was niet goed, of we maakten het gewoon niet af. Maar het belangrijkste is dat we gewonnen hebben. Schalke hield het heel goed vol tot het einde, dat maakte het zwaar.”

Afmaken
Toch kan Ajax met vertrouwen terugreizen naar Amsterdam. Vink: ,,Ik heb heel veel werklust en strijd gezien, maar voetballend kunnen we beter. Als we over drie weken beter door de linies van Schalke heen snijden, beter gebruik maken van de ruimtes, dan moet het goedkomen.”

Tekst: Ajax.nl
Foto: Schalke 04