Menu
Uitslagen toernooien Ajax-jeugdteams

Uitslagen toernooien Ajax-jeugdteams

Zowel Ajax D2 (foto) als Ajax E1 is afgelopen weekend als tweede geëindigd op een internationaal toernooi. De D2 verloor de finale van het Unicef Lodi toernooi in Italië van Genua. Ajax E1 eindigde eveneens als tweede op het Premier League toernooi in Engeland.

Ajax C2 eindigde als negende op het toernooi Golden Talent Twello. Aan dat toernooi deden ook de C-junioren van AZ, Arsenal, FC Porto, FC Twente, PSV, HJK Helsinki en RSC Anderlecht mee.

De D1 kwam het toernooi van Bassevelde (België) niet verder dan de tiende plaats. Naast Ajax behoorden onder meer ook FC Barcelona, Celtic en Schalke '04 tot het grote deelnemersveld.

Ook op zaterdag beleefden een aantal jeugdtoernooien hun climax. Zo schreeft Ajax E2 het toernooi bij de Koninklijke HFC op zijn naam. Ajax B1 kwam zaterdag niet in actie om de Super Cup. De burgemeester van Deventer zette vrijdagavond een streep door de wedstrijd van de kampioen en bekerwinnaar tegen Feyenoord (tweede in de competitie) uit angst voor ongeregeldheden.

Ajax C1 verloor zaterdag de finale van de jeugd Cup voor C-junioren van PSV C1 (1-0). Ajax F1 eindigde als derde op het Tijsterman toernooi van KFC.

Tekst: Ajax.nl
Foto: Ajax.nl/Louis van de Vuurst