Menu

Uitstekende sfeer op wedstrijddag

De sfeer tijdens de traditionele ochtendwandeling was bijna uitgelaten. Van de kou leek niemand last te hebben. De Ajacieden maakten grappen met elkaar, lachten veelvuldig en probeerden met kiezeltjes het ijs op het water langs de route te breken.

Julien Escudé had de Franse kranten 's ochtends al doorgenomen. ,,Guy Roux zegt dat Ajax eigenlijk een veel beter team is en dat de algemene verwachting is dat Auxerre niet zal winnen. Zij hebben dus niets te verliezen. Hij probeert zijn team in de underdogpositie te brengen", vertaalde de Fransman.

De Ajacieden wandelden vrolijk door het parkje toen ze vanachter een klein heuveltje rumoer hoorden. Nieuwsgierig klom het gezelschap de heuvel op om te kijken wat zich onder hen afspeelde. Het bleek de groep sponsors te zijn die zich probeerden te bekwamen in het kleiduivenschieten. De twee groepen begroeten elkaar hartelijk en de wandeling van de selectie zette zich voort. Tijdens het wandelen werd de terugreis besproken, want donderdagochtend werd duidelijk dat de groep zich na de wedstrijd weer naar Dijon zal begeven om vanaf daar terug te vliegen naar Amsterdam. ,,Als we morgenochtend terug zouden gaan, zouden we zo vroeg vertrekken dat iedereen ook maar een paar uur slaap zou hebben. Dan kun je beter meteen naar huis gaan, dan kan iedereen in zijn eigen bed slapen en kunnen we vrijdagmiddag ook nog trainen", legde Ronald Koeman uit. De Ajacieden konden zich allen wel vinden in die redenering.

De selectie zal vanmiddag uitrusten, om na het diner en de wedstrijdbespreking de confrontatie met Auxerre fris en op vreemde bodem aan te gaan.