Menu
Uitzicht op Topklasse blijft

Uitzicht op Topklasse blijft

Ajax zaterdag 1 heeft zaterdagmiddag in Katwijk doelpuntloos gelijkgespeeld tegen Quick Boys. Hierdoor is Ajax op doelsaldo winnaar geworden van de poule na de eerdere 5-2 zege op DVS’33 Ermelo.

De thuisclub moest winnen en begon dus feller aan het duel dan Ajax, zonder dat het tot grote kansen leidde. Halverwege de eerste helft kwamen de Amsterdammers steeds beter in hun spel, waardoor Quick Boys genoodzaakt werd vaker overtredingen te maken. Verdediger Danny Schenkel werd hier het slachtoffer van en moest zich vlak voor rust laten vervangen door Jordi van Duijn. De pauze werd gehaald met een 0-0 stand.

Quick Boys kwam als herboren uit de catacomben en zette Ajax onder druk. De Katwijkers speelden ongepolijst kick and rush voetbal en daar hadden de gasten het regelmatig lastig mee. Ajax probeerde door tijd te rekken het tempo van de thuisploeg te drukken en zelf kon het team gevaarlijk counteren.

Uiteindelijk kwamen beide ploegen niet tot scoren en dus gaat Ajax door in de jacht op de Topklasse. Dinsdag 27 mei speelt Ajax op De Toekomst tegen Noordwijk (de nummer dertien uit de Topklasse) waarna zaterdag 31 mei de return volgt. De winnaar van deze dubbele ontmoeting speelt tegen de winnaar van Stedoco-Staphorst in de finale voor een plek in de Topklasse.

Fotografie: Rob van Vliet