Menu
Ulderink ziet stijgende lijn bij Jong Ajax

Ulderink ziet stijgende lijn bij Jong Ajax

Jong Ajax bleef ook in zijn vierde wedstrijd in de Jupiler League dit seizoen verstoken van een overwinning. Het werd 0-0 tegen FC Eindhoven. Toch was Andries Ulderink niet ontevreden. De coach zag een stijgende lijn in het spel. ,,In balbezit was het vandaag beduidend beter dan de laatste wedstrijden. We hadden meer rust in het spel en hielden de bal langer in de ploeg.”

Jong Ajax had net als in de vorige thuiswedstrijd tegen Helmond Sport (1-1) versterking gekregen van een aantal A-selectiespelers. Yaya Sanogo en Viktor Fischer deden opnieuw mee. Opvallend was het centrale, ervaren verdedigingsduo: Nick Viergever en John Heitinga. ,,We hadden daardoor meer controle, de hele wedstrijd lang", zag Ulderink. ,,Een mooi voorbeeld is dat Eindhoven in de tweede helft hoger druk zette. John legde op gegeven moment een paar keer de bal achter hun defensie, in de ruimte. Binnen tien minuten hadden we de controle weer terug.”

Toch kregen de twee het ook zwaar te verduren. ,,Na de eerste bal die John speelde, kreeg hij meteen een 'tikkie' na van de spits. John en Nick moesten de fysieke strijd, die in de Jupiler League gebruikelijk is, ook aangaan.”

Jong Ajax heeft inmiddels twee punten uit vier duels. Het is niet datgene waarop Ulderink had gehoopt, maar hij plaatste de magere start wel in perspectief. ,,Je moet ook het proces bekijken. Donny (van de Beek), Appie (Abdel Nouri) en Vaclav (Cerny) komen uit de A1 en moeten wennen aan het seniorenvoetbal. De mensen denken dat als je top bent in de A1, je zomaar het verschil kan maken in de Jupiler League. Zo werkt het niet. Je wint niet zomaar met 4-0 van Eindhoven. Maar die jongens maken absoluut stappen. Het komt ook wel goed, daarvan ben ik overtuigd."

Ulderink tot besluit: ,,Over de laatste wedstrijden heb ik een aantal het keer het woord ren-je-rot-voetbal gebruikt. Dit was al beduidend beter."

Jong Ajax - FC Eindhoven 0-0

Opstelling Jong Ajax: Onana, Owusu, Heitinga, Viergever, Dankerlui, Van de Beek, Nouri (80. Bakker), Warmerdam, Cerny, Sanogo (77. Hendriks), Fischer (62. Muric)

Tekst: Ajax.nl
Foto: Pro Shots/Jasper Ruhe