Menu
Ultrajong Ajax gearriveerd in Lyon

Ultrajong Ajax gearriveerd in Lyon

Ajax is maandag rond het middaguur in het Lyon aangekomen. In een kleine anderhalf uur vloog de 19-koppige selectie van Schiphol naar de luchthaven van Lyon. Mede dankzij de inspanningen van reispartner Oad had Ajax, in tegenstelling tot veel andere vluchten, geen last van vertraging als gevolg van de mist. Ajax speelt dinsdagavond de belangrijke wedstrijd in de UEFA Champions League tegen Olympique Lyon.

Aan boord van de Boeing 737-800 van XL Airways Germany bevond zich een bijzonder jonge Ajax-selectie. Theo Janssen was de enige dertiger in de wedstrijdselectie van Frank de Boer. Kenneth Vermeer en Jan Vertonghen behoorden als midden twintigers ook tot de oudsten. Daar tegenover stond de aanwezigheid van grote groep jonge spelers. Jody Lukoki (19), Dico Koppers (19), Lesley de Sa (18), Ruben Ligeon (19) en debutant Davy Klaassen (18) brachten de gemiddelde leeftijd aardig omlaag.

De aanwezigheid van de vele jongelingen had uiteraard alles te maken met de volle ziekenboeg van Ajax. Zo moeten de geblesseerde Siem de Jong, Derk Boerrigter, André Ooijer en Dmitry Bulykin de trip naar Frankrijk aan zich voorbij laten gaan. Met name de afwezigheid van de aanvallers Boerrigter en Bulykin, afgelopen zaterdag allebei nog actief tegen NAC Breda, is een tegenvaller omdat Ajax toch al dun in de aanvallers zit. Bovendien scheelt de afwezigheid van de dertigers Bulykin en Ooijer - en uiteraard De Jong - ook een flink stuk ervaring in de piepjonge selectie.

De jongelingen De Sa, Lukoki, Koppers en Klaassen. De jongelingen De Sa, Lukoki, Koppers en Klaassen.

Aan boord van het vliegtuig van Ajax bevonden zich ook een aantal speciale gasten. Martijn Reuser, Ferdi Vierklau en Kees Prins (bekend van ‘Dit is mijn club’) behoren deze dagen tot het reisgezelschap van Ajax in Lyon. Zij bevinden zich in gezelschap van veel sponsors die met Ajax zijn meegereisd. In totaal wordt Ajax in Lyon door zo’n 1.850 fans uit Nederland gesteund.

Maandagavond staat er een persconferentie in het Stade de Gerland gepland. Vanaf 18:30 uur blikken Frank de Boer en een speler vooruit op de belangrijke wedstrijd tegen Olympique Lyon. Een half uur later traint Ajax op de bodem waar het een dag later de volgende ronde van de Champions League kan veiligstellen. Als Ajax met minimaal 1-1 gelijkspeelt is de volgende ronde op het hoogste Europese niveau een feit. Sinds de overwinning op Dinamo Zagreb is Ajax in ieder geval al zeker van overwintering in de UEFA Europa League. Een langer verblijf in de Champions League staat uiteraard bovenaan de wensenlijst.

Volg Ajax in Lyon via Ajax.nl, Ajax TV en op Twitter via @AFCAjax

Tekst en foto’s: Ajax.nl/Daan Germans