Menu
Uniek weekeinde voor Ajax Zaterdag 3

Uniek weekeinde voor Ajax Zaterdag 3

Ajax Zaterdag 3 reisde afgelopen weekeinde af naar Barcelona voor een bijzonder duel. Op La Masia, het opleidingscomplex van FC Barcelona, kruisten de Amsterdammers de degens met Oud Barcelona. De oudjes in het blaugrana wonnen de vriendschappelijke prestigestrijd: 5-3. ,,Het was zeer, zeer indrukwekkend’’, blikt Ajacied Cees van Oevelen terug.

Oud Barcelona is vergelijkbaar met Lucky Ajax. En wat La Masia is voor Barça, is de Toekomst voor Ajax. ,,We gaan elk jaar een weekeinde weg met onze ploeg’’, vertelt Van Oevelen (38), die naast amateurspeler bij Ajax ook lid is van de Ledenraad. ,,Eerder zijn we in Schotland en in Düsseldorf geweest. Onze teammanager Frans Grootenboer is een goede vriend van Johan Cruijff. Hij regelde voor dit weekeinde een trip naar Barcelona. Ajax Zaterdag 3 is een elftal vol échte Ajax-jongens. Veel spelers in onze groep hebben in de jeugdopleiding gespeeld, sommige ook met Jordi Cruijff.’’

De Spaanse sportkrant Sport deed verslag van het duel. De Spaanse sportkrant Sport deed verslag van het duel.

Naast de wedstrijd tegen de oud-spelers van FC Barcelona leverde het weekeinde nog twee hoogtepunten op. De amateurs van Ajax zagen FC Barcelona zaterdagavond in het eigen Camp Nou met 2-1 winnen van Getafe CF. De avondvullende ontmoeting met Cruijff was een dag later ook een onvergetelijke ervaring. De beroemdste Ajacied aller tijden ontving de Amsterdamse delegatie in een luxe restaurant. Cruijff en zijn vrouw Danny namen alle tijd voor de Ajacieden. ,,Johan en Danny waren heel geïnteresseerd en belangstellend’’, vervolgt Van Oevelen, die van zijn achtste tot en met zeventiende jeugdspeler was bij Ajax. ,,Cruijff zou er bij de wedstrijd misschien ook zijn. Dat lukte helaas niet wegens verplichtingen elders. Het duel, dat ook door best wat publiek werd bijgewoond, was desondanks zeer geslaagd.’’ Dat de Amsterdammers met 5-3 verloren had zo zijn redenen. Lachend: ,,Na een nacht in het uitgaansleven van Barcelona was onze voorbereiding op de wedstrijd – die zondagochtend werd gespeeld – niet optimaal.’’

Dinsdagavond kunnen de mannen van trainer Marco Ruitenbeek en teammanager Grootenboer weer aan de bak. Na de milde temperaturen in Catalonië wacht op de winterse Toekomst een competitieduel met ZOB 2. De wedstrijd begint om 20.00 uur. De unieke Spaanse ervaringen neemt niemand de Ajacieden van de Zaterdag 3 meer af.

De Spaanse Sportkrant Sport berichtte in haar kolommen over de bijzondere editie van 'FC Barcelona - Ajax'. Op de website is ook een videoverslag terug te vinden van de wedstrijd.

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Ajax.nl/Ajax Zaterdag 3

Klik hier voor de video op www.sport.es

Rond het diner gingen de Ajacieden op de foto met Johan en Danny Cruijff. Rond het diner gingen de Ajacieden op de foto met Johan en Danny Cruijff.
De selectie van Zaterdag 3 poseert op La Masia bij Camp Nou. De selectie van Zaterdag 3 poseert op La Masia bij Camp Nou.