Menu
Unieke avond voor Joe van der Sar

Unieke avond voor Joe van der Sar

Net als Edwin van der Sar stond ook zijn zoon Joe woensdagavond even in de schijnwerpers. Tijdens de afscheidsavond van Edwin van der Sar speelde keeper Joe een voorwedstrijd met ‘zijn’ Manchester United D1 tegen de leeftijdsgenoten van Ajax. Het duel eindigde in 2-2. Bovenal was het een unieke gebeurtenis voor Van der Sar junior.

Op voorspraak van Edwin van der Sar kreeg ook zijn zoon een prominente rol tijdens de avond vol wereldsterren. ,,Hij heeft twee jaar bij Manchester United in de jeugd gekeept. Die voorwedstrijd was een bedankje naar de club en zijn medespelers toe. Bovendien is het voor die jongens een geweldige ervaring om een keer in volle ArenA te spelen”, sprak Edwin van der Sar vooraf.

De D’tjes van Ajax en Manchester United kregen uiteindelijk 20 onvergetelijke minuten in de op dat moment al behoorlijk goed gevulde ArenA. Uiteraard was er een hoofdrol voor Joe van der Sar, die halverwege de tweede helft een publiekswissel kreeg. Op dat moment stond ‘zijn’ United met 2-1 achter (goals Mees de Wit, Ramiz Zerrouki (Ajax) en een strafschop van Callum Gribbin). En, zoals het bij afscheidswedstrijden hoort, eindigde de wedstrijd in een gelijkspel: 2-2. Opnieuw Gribbin was trefzeker voor de Engelsen, waardoor de twee tegengoals snel vergeten waren. Een hand en een lach van vader Edwin was misschien nog wel het mooiste moment. Al zal Joe daar zelf ongetwijfeld anders over denken: als D-pupil keepen in een volle ArenA, wie kan dat hem navertellen?

Tekst: Ajax.nl
Foto’s: Ajax.nl/ Gerard van Hees

Ramiz Zerrouki kopt Ajax D1 op een 2-1 voorsprong. Keeper Joe van der Sar moet helaas toekijken. Ramiz Zerrouki kopt Ajax D1 op een 2-1 voorsprong. Keeper Joe van der Sar moet helaas toekijken.
Van der Sar junior juicht als Manchester United D1 2-2 maakt. Van der Sar junior juicht als Manchester United D1 2-2 maakt.
Joe van der Sar hield een mooi aandenken aan de unieke avond over: een gesigneerd keepersshirt van Manchester United. Joe van der Sar hield een mooi aandenken aan de unieke avond over: een gesigneerd keepersshirt van Manchester United.