Menu
Unieke dag voor familie Gudelj

Unieke dag voor familie Gudelj

De familie Gudelj beleefde woensdag een unieke dag in de Amsterdam ArenA. Twee zonen ondertekenden een meerjarig contract bij Ajax. Nemanja (23) komt over van AZ en tekende tot de zomer van 2020 in Amsterdam. De zes jaar jongere Dragi tekende een verbintenis tot medio 2018. Hij sluit zich aan bij Jong Ajax.

Niet één, maar liefst twee leden van de familie zetten hun handtekening onder een Ajax-contract. ,,Dit is echt een heel mooi en uniek moment voor iedereen. Als familie zijn we enorm trots”, sprak Nebojsa Gudelj nadat zijn beide zonen een shirt met daarop ‘Gudelj’ hadden ontvangen. De voormalig speler en trainer van NAC noemde het zelfs een extra motivatie voor Nemanja en Dragi om het vertrouwen in de familie terug te betalen aan Ajax.

De gebroeders Gudelj waren beiden in een modieus outfit met stropdas gehuld. Het gaf het officiële moment in de ArenA nog meer uitstraling. Na de ondertekening verruilden ze hun nette kleding vervolgens voor het Ajax-shirt. Het leverde de eerste foto’s van het duo in het roodwit van Ajax op. De rondleiding door het stadion vervolgden ze daarna weer in hun feestelijke outfit, al werd met name Nemanja uiteraard herkend door Ajax-fans die op dat moment een rondleiding door de ArenA kregen.

De gebroeders Gudelj in het Ajax-shirt. De gebroeders Gudelj in het Ajax-shirt.

De woorden ‘droom’ en ‘uniek’ vielen veelvuldig uit alle drie hun monden. Toch is volgens de jongste Gudelj alweer een nieuwe droom geboren: samen in Ajax 1. ,,Ik ga me uiteraard eerst bij Jong Ajax verder ontwikkelen, maar het zou uiteraard fantastisch zijn als ik uiteindelijk de stap naar het eerste elftal kan maken. En dan natuurlijk helemaal als ik samen met mijn broer in één team speel. We hebben een echte band, dus ik ben sowieso al blij dat we komend seizoen tijdens ons eerste bij Ajax dicht bij elkaar zijn. Op die manier kunnen we elkaar steunen, waar dat nodig is.”

Nemanja verheugt zich ondertussen al op zijn entree als Ajacied in de ArenA. ,,Ajax is de mooiste club van Nederland. Aan onze gesprekken heb ik bovendien een heel warm gevoel overgehouden. Het is nu volledig aan mij om het te laten zien.”

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Ajax.nl/Louis van de Vuurst

Dragi, Nemanja en vader Nebojsa Gudelj tijdens de rondleiding door de ArenA. Dragi, Nemanja en vader Nebojsa Gudelj tijdens de rondleiding door de ArenA.
Een unieke dag voor de familie Gudelj: twee zonen tekenen bij Ajax. Een unieke dag voor de familie Gudelj: twee zonen tekenen bij Ajax.
Nemanja Gudelj werd op bijzonder wijze welkom geheten in de ArenA. Nemanja Gudelj werd op bijzonder wijze welkom geheten in de ArenA.