Menu
Unieke reünieshirts zetten toon

Unieke reünieshirts zetten toon

De voorbereidingen voor de vierde reünie voor oud-spelers en -trainers van Ajax 1 zijn in volle gang. In totaal hebben 126 oud-Ajacieden zich aangemeld voor de jaarlijkse Ajax-reünie, die dit seizoen wordt georganiseerd rondom Ajax – FC Twente op zondag 30 maart. Jaarlijks collector’s item is het unieke reünieshirt dat alle aanwezige ex-trainers en oud-spelers met minimaal één optreden in Ajax 1 op hun naam ontvangen.

Liefst 126 vers gedrukte, unieke en gepersonaliseerde Ajax-shirts wachten in de Amsterdam ArenA op hun nieuwe eigenaar. Straks, als de oud-Ajacieden de ArenA binnenwandelen bestaat de ontvangst onder meer uit een rode loper met daarop de namen van alle oud-spelers van Ajax 1. Het plaatje wordt afgemaakt door een erehaag aan shirts. De 126 reünieshirts zijn een roodwitte omlijsting van de plek waarop de Ajacieden samenkomen. De juiste toon wordt, kortom, al vanaf het beginsignaal van de ‘Reünie Oud Ajax 1’ gezet.

Alle trainers en spelers van Ajax 1 ontvingen de voorbije weken een exclusieve uitnodiging voor deze bijzondere dag. Sinds 2011 eert de club de spelers en (hoofd)trainers die Ajax in de rijke clubhistorie dienden met een reünie. Er wordt geen onderscheid gemaakt tussen wedstrijdaantallen, seizoenen of speelminuten; alle Ajacieden die ooit in Ajax 1 speelden zijn welkom. In samenwerking met hoofdsponsor Aegon is de dag waarop de clubhistorie wordt geëerd inmiddels uitgegroeid tot een heuse traditie. Ajax hoopt vanzelfsprekend op een zo groot mogelijke opkomst van zijn oud-spelers en voormalige oefenmeesters.

Alle oud-spelers en ex-trainers van Ajax die op 30 maart bij de vierde Ajax-reünie zijn, ontvangen het unieke Ajax-reünieshirt. Alle oud-spelers en ex-trainers van Ajax die op 30 maart bij de vierde Ajax-reünie zijn, ontvangen het unieke Ajax-reünieshirt.

Het unieke van de shirts schuilt hem in de opdruk. ‘Reünie Ajax 1 30-03-2014’ prijkt voor op het wereldberoemde roodwitte Ajax-shirt. Achterop prijkt de naam van de reünist, in veel gevallen een ook bij het grote publiek bekende oud-Ajacied. De namen van oud-Ajacieden als Swart, Hulshoff, Rep, Winter, Van der Sar en Ronald de Boer hebben zelfs een internationale klank. Zij hielpen hun club aan de grootste, mondiale successen.

,,Iedereen wil dit shirt hebben'', weet Thijs Lindeman als coördinator Reünie oud-spelers Ajax 1. De Ajacied kent de magische aantrekkingskracht van het roodwitte clubshirt. ,,Na eerdere reünies hoorde je wel dat kinderen of kleinkinderen in dit reünieshirt slapen. De oud-spelers en trainers vinden het een fantastisch geschenk.’’ Met een knipoog: ,,Sommigen zitten nu al te spinnen op het volgende shirtje.’’

Net als in voorgaande jaren bekijken de genodigden Ajax – FC Twente ook dit seizoen vanuit de Engelenbak, een speciaal deel van de hoofdtribune. De voorbereidingen voor de reünie zijn in volle gang. Ook dit seizoen kunnen fans de Ajax-reünie op 30 maart weer uitgebreid volgen via de verschillende media van Ajax. Houd de Ajax-kanalen in de gaten voor het laatste reünienieuws. Binnenkort volgt onder meer de complete lijst van oud-spelers die zich hebben aangemeld voor de Ajax-reünie.

Tekst en foto's: Ajax.nl

Alle shirts zijn bedrukt met de naam van de oud-speler of -trainer. Ook het shirt van oud-speler en huidig fysiotherapeut Pim van Dord ligt al 'vers' gedrukt klaar. Alle shirts zijn bedrukt met de naam van de oud-speler of -trainer. Ook het shirt van oud-speler en huidig fysiotherapeut Pim van Dord ligt al 'vers' gedrukt klaar.