Menu
Urby Emanuelson neemt afscheid

Urby Emanuelson neemt afscheid

Urby Emanuelson heeft zondag na afloop van de competitiewedstrijd Ajax - Excelsior (4-1) op eervolle wijze afscheid genomen van Ajax. De geboren Amsterdammer die 256 officiële wedstrijden voor Ajax heeft gespeeld, stond meteen na het fluitsignaal in het middelpunt van de belangstelling. Zijn afscheid eindigde met een spectaculaire rood-witte vuurwerkshow.

Urby Emanuelson verruilde in januari Ajax voor het Italiaanse AC Milan. De ras-Ajacied doorliep de hele jeugdopleiding van Ajax alvorens hij op 24 februari 2005 bij AJ Auxerre - Ajax (3-1) zijn debuut maakte in het eerste elftal. In totaal speelde Emanuelson 256 officiële wedstrijden voor Ajax.

Assistent-trainer Danny Blind sprak na het laatste fluitsignaal mooie woorden over Emanuelson. ,,Je bent op zevenjarige leeftijd begonnen bij Ajax en hebt de hele opleiding doorlopen. Jij bent een exponent van de Ajax-opleiding. Je bent een stylist, elegant en je hebt plezier in het spel. Dit alles bracht je tot 256 officiële wedstrijden voor Ajax.’’

,,We kunnen nog steeds kampioen worden’’, zei Emanuelson met een grote grijns. ,,We kunnen nog steeds kampioen worden’’, zei Emanuelson met een grote grijns.

,,Je hebt een topweek achter de rug. Je scoorde voor je club in de Copa Italia en je bent vader geworden van een zoon. Ik hoop dat je je verder ontwikkelt tot Europese topvoetballer. Namens Ajax, de SVA en de AFCA Supportersclub, bedankt voor alle mooie jaren en uit de grond van mijn hart heel veel succes.’’

Na de overhandiging van de grote bos rood-witte bloemen, het Ajax-beeldje en het welbekende AFCA-vest, was het de beurt aan Emanuelson om de fans toe te spreken en te bedanken voor alles. ,,Het voelt goed om terug te zijn. Dit is mijn thuis. Ik ben blij dat er is gewonnen en drie punten zijn gepakt. We kunnen nog steeds kampioen worden’’, eindigde hij met een grote grijns.


Tekst: Ajax.nl
Foto's: Gerard van Hees/Ajax.nl

Het afscheid eindigde met een spectaculaire rood-witte vuurwerkshow. Het afscheid eindigde met een spectaculaire rood-witte vuurwerkshow.