Menu
Uruguay start WK met punt; rood Lodeiro

Uruguay start WK met punt; rood Lodeiro

Voor de Ajacieden Luis Suarez en Nicolás Lodeiro is het WK 2010 vrijdagavond écht begonnen. De Uruguayanen kwamen in de tweede wedstrijd in groep A in actie tegen Frankrijk. Suarez kreeg een basisplaats, Lodeiro viel in de 63ste minuut in en kon in de 81ste minuut weer vertrekken met een tweede gele kaart.

Het WK 2010 begon vrijdagmiddag met een imposante openingsceremonie, gevolgd door de ouverture tussen gastland Zuid-Afrika en Mexico. Bij Zuid-Afrika uiteraard de oud-Ajacieden Aaron Mokoena en Steven Pienaar. De thuisploeg leek af te stevenen op een zege na een doelpunt van Tshabalala, maar elf minuten voor tijd scoorde Mexico via Marquez de gelijkmaker.

Een aantal uren later stond de tweede wedstrijd in groep A op het programma, die van de Ajacieden Suarez en Lodeiro. In het Greenpoint Stadium in Kaapstad troffen de Ajacieden Frankrijk. De wedstrijd viel tegen. Aanvallend lieten beide ploegen weinig zien. De grootste mogelijkheid kwam voor Uruguay. Kort voor tijd kreeg Diego Forlan de bal voor zijn voeten, maar hij schoot naast.

In de 63ste minuut begon ook voor Nicolás Lodeiro het WK. Maar lang duurde zijn eerste optreden niet. Nadat de Ajacied, spelend met rugnummer 14, wegens praten al twee minuten na zijn entree een gele kaart te pakken had, zag hij in de 81ste minuut de Japanse scheidsrechter wederom naar zijn borstzak grijpen om hem, na een wilde overtreding op Sagna, zijn tweede gele kaart te geven en direct daarna de rode kaart. Daarmee valt de Ajacied de twijfelachtige eer te beurt als eerste speler van het WK 2010 van het veld te worden gestuurd. Het is de vraag of bondscoach Tabarez hem in de laatste poulewedstrijd nog zal inzetten; voor het duel tegen Zuid-Afrika op 16 juni is de Ajacied in elk geval geschorst.

Alle ploegen in groep A hebben nu een punt. Zuid-Afrika en Mexico hebben beide gescoord, Uruguay en Frankrijk dus niet.

Tekst: Ajax.nl
Foto: PRO SHOTS / Henk Jan Dijks