Menu
'Utrecht is een mooie tegenstander'

'Utrecht is een mooie tegenstander'

Nauwelijks terug uit Hamburg moet Ajax het vizier alweer richten op komende zondag. Dan wacht in de Amsterdam ArenA FC Utrecht. ,,Een tegenstander van kaliber waar we in eigen huis altijd goed tegen spelen."

Om 14.20 uur landde de Ajax-selectie op Schiphol, waarna een klein uur later het gehele elftal een korte uitlooptraining onderging op het veld naast de Amsterdam ArenA. Alleen Marco van Basten bleef binnen. De coach blikte even later terug op de prachtige avond in Hamburg waar HSV met 1-0 werd verslagen. ,,We hebben goed voetbal laten zien in een grote wedstrijd. Er werd gevoetbald zoals wij dat voor ogen hebben: van achteruit, met lef. We hadden een goed antwoord op een grote tegenstander als HSV. Dat laat zien dat we progressie hebben geboekt."

Tijdens een televisie-interview na afloop in de verder geheel lege HSH Nordbank Arena werd Van Basten toegezongen door de meegereisde supporters in het uitvak. ,,Dat was erg plezierig", vond de Ajax-trainer. ,,Daarna ben ik nog even in mijn eentje naar het volle vak gelopen om hen te bedanken voor de steun. Ze hebben zich uitstekend gedragen tijdens de wedstrijd. Het was een kleine moeite om hen op deze manier te bedanken; zij moesten nog lang in dat vak zitten. Dat deed het gehele team overigens erg netjes."

Alleen Gabri kwam wat gehavend uit de strijd tegen HSV. ,,Hij speelde maar een halfuur, maar hij heeft een dik oog, een dikke lip én een dikke enkel", vertelde Van Basten met een kleine knipoog. ,,De rest is hooguit wat vermoeid." Uit de ziekenboeg kwam overigens nog meer goed nieuws. ,,Dario Cvitanich, Ismaïl Aissati en Jeffrey Sarpong spelen maandag met Jong Ajax. We beschikken langzaam maar zeker weer over een fitte selectie." Alleen Maarten Stekelenburg, Klaas Jan Huntelaar, Mitchell Donald en Jan-Arie van der Heijden zijn nog geblesseerd. ,,De keuzes worden lastiger, maar dat is alleen maar goed."

Over FC Utrecht, aankomende zondag om 12.30 uur opponent in de Amsterdam ArenA, had Van Basten mooie woorden. ,,Utrecht is een mooie tegenstander, één van kaliber. Toch spelen we in Amsterdam altijd goed tegen FC Utrecht. Die wetenschap zorgt voor een hoop enthousiasme bij de spelers én bij de supporters." Na de wedstrijd tegen FC Utrecht gaat Ajax een wat rustiger periode tegemoet. ,,De komende weken hebben we steeds maar één wedstrijdbelasting per week. Dat is een lekker vooruitzicht."